Kale mannen blijken sterker te zijn

Stijl

Kracht zit 'm blijkbaar in je haargrens, heren.

Niemand komt zo sterk over als The Rock. Nou komt dat niet door zijn acteer-, host-, humor-, en sportskills. Nee, kale mannen zijn daadwerkelijk sterker en dominanter, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoekers van de University of Pennsylvania vroegen in drie losse experimenten aan een groep deelnemers of zij bepaalde karaktereigenschappen konden beoordelen, zoals dominantie, zelfvertrouwen en aantrekkelijkheid. En wat bleek? Kale mannen werden als dominanter gezien, en werden langer en sterker ingeschat.

In het onderzoek lees je onder meer dat haardracht een belangrijke vorm is van zelfexpressie en zonder haar nemen kale mannen eigenlijk een heel gedurfde stap die in onze hersenen wordt vertaald als behoorlijk dominant Bovendien hebben kale mannen vaker masculiene beroepen, wat ook meehelpt in onze stereotiepe associaties.

Mocht je nu als man met inhammen in je handen wrijven, dan hebben we toch slecht nieuws. Je wordt alleen maar als mannelijker ervaren als je echt een volledig kale knar hebt. Een eilandje op je achterhoofd of inhammen hebben juist het tegenovergestelde effect. Een reden des te meer om de tondeuse erbij te pakken?

 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

Via Esquire.nl

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.