Dragen of dumpen?

Stijl

Ruim je garderobe twee keer per jaar op: ruimte in je kast betekent dat je mag gaan shoppen. Pak een vuilniszak en vraag jezelf af…

Hoe vaak draag ik dit?

Een heel jaar niet gedragen? Dit item kan de vuilniszak in. Natuurlijk hoef je dat voetbalshirt waarin je tien jaar geleden zoveel mooie dingen hebt beleeft niet weg te gooien, maar misschien moet je er een andere plek voor zoeken. Een koffer op zolder bijvoorbeeld.

 

Past het nog?

Is het antwoord nee, dan is de kans groot dat je het in de uitverkoop hebt gekocht. Laat dat een les voor je zijn. Is een kraag te smal geworden of je nek te dik, dan kun je je overhemd natuurlijk altijd nog met de bovenste knoopjes los dragen.

 

Past het nog bij je?

Bij twijfel laat je je partner of een goede vriend daar over oordelen. Ga ook eens shoppen met iemand van wie je weet dat hij/zij eerlijk is en van wie je de mening waardeert. Dat scheelt je een fortuin aan miskopen.

 

Moet er iets gerepareerd worden?

Gaten veroorzaakt door motten kun je laten repareren. Dat is prijzig en als het om een T-shirt gaat, is een nieuw exemplaar een goedkopere optie, maar die luxe kasjmieren trui is het echt wel waard.

 

Past het bij de rest?

Die knalgroene brogues mogen er dan nog zo perfect uitzien en je een flinke hap uit je budget hebben gekost, maar als er niets in je garderobe te vinden is wat je erbij kunt dragen, staan ze alleen maar in de weg.

 

Kan het nog?

Als je je dat moet afvragen, is het antwoord waarschijnlijk nee. Je weet het zeker als a) niemand anders het draagt of b) iemand die allesbehalve stijlvol is ermee loopt.

Meer stijltips vind je in ons halfjaarlijkse stijlgids, nú in de winkel.

Bang zijn dat je zonnebril op de grond valt, hoef je niet meer te zijn met de Oakley Latch.
Derbies, Oxfords, Monks, Loafers en enkellaarzen. Zoek je een geschikt paar schoenen, dan ben je bij Melvin & Hamilton aan het juiste adres. Hun Nederlandse webshop is vanaf nu online.
Mannen met weinig tot geen baardgroei ondergaan steeds vaker baardtransplantaties.
Liever een haardos à la Beckham dan een prins Williampje? Wellicht is dit de oplossing voor jou.
Of je nou al ripped bent of niet, iedere man wil er graag op z’n mannelijkst uitzien. Maar zorgt je kleding ervoor dat juist het tegenovergestelde het geval is? Laat dat niet gebeuren.
Jezelf kleden als Idris Elba? Dat kan vanaf eind november. Hij was al een Golden Globe-winnend topacteur, autocoureur én DJ en nu de beste man de handen ineen heeft geslagen met het Britse modemerk Superdry, mag hij zich dus ook modeontwerper noemen. Deze winter lanceren zij de Idris by Superdry herencollectie.