Dossier Scheren

Stijl

De een leert het van zijn vader en scheert zich voor de rest van zijn leven met middelen en methoden uit het jaar nul, de ander is autodidact en takelt zichzelf elke ochtend toe met zelfbedachte en dus inefficiënte maaitechnieken. En dat elke dag weer, 365 dagen per jaar. Zonde, want de laatste tijd is er ontzettend veel ten goede veranderd in de wereld voor de scheerspiegel. Bijtende aftershave is van de markt gedrukt door voedende balsem en de gloeisporen die een scheerapparaat op je wangen trekt kunnen nu volautomatische worden geblust.

Zelfs het simpele krabbertje is uitgegroeid tot een precisie-instrument van chirurgische allure en er is een scala slimme verzorgende producten bijgekomen. In deze handzame scheergids vertellen we je hoe je optimaal profiteert van de technische hoogstandjes en het biomedisch vernuft dat je kunt inzetten tegen de stoppels op je kaken. Maak er gebruik van!

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.