Dit is hoe je suède schoenen hoort te verzorgen

Stijl

Als je op de volgende zaken let, blijven je schoenen (ook tijdens de winter) in topconditie.

1. Gebruik een spray

Door je suède schoenen met een spray te behandelen komt er een beschermend laagje op dat vuil- en vetafstotend werkt. Dit scheelt aanzienlijk als je later een vlek moet verwijderen. Vooral met deze herfst- en aankomende wintermaanden is dit van belang.

2. Gebruik schoenspanners

Om de vorm van de schoenen goed te behouden gebruik je een schoenspanners van onbehandeld hout. Deze voorkomen dat de schoenen vervormen en nemen geur en vocht op. 

3. Borstel je schoenen

Borstel je schoenen nadat je ze gedragen hebt af met een zachte (suède)borstel. Kleine vlekjes poets je er zo uit met een simpel stukje potloodgum.

4. Houd je schoenen droog

Mochten je schoenen onverhoopt nat geworden zijn, wikkel ze dan in keukenpapier en zet ze met schoenspanners op een droge plek. Niet te dicht bij de verwarming zetten, want dan kan het leer barsten. Hardnekkige vlekken kun je de volgende dag zoals eerder aangegeven gewoon weggummen.

5. Tot slot

Heb je geen tijd voor een grote schoonmaak of is de schade te groot: laat het over aan een expert en breng je schoenen naar een schoenmaker. Hij kan je schoenen met stoom revitaliseren. Het is een kleine investering, maar dan heb je wel weer prachtige schoenen. 

Via Esquire.nl


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Het einde van een tijdperk, de eerste dag van de rest van je leven.
Buideltasjes zijn hip, maar weet welke je kiest.
Inspiratie nodig voor een nieuw kapsel? Met deze 5 kapsels zit je altijd goed.