Dit is de grootste 'fashionfail' van 2017

Stijl

Deze nieuwe fashiontrend hoeft wat ons betreft echt niet lang te duren.

Blijkbaar dragen mannen tegenwoordig zogenaamde chokers – strakke kettingen om de nek. Wisten wij veel dat dat blijkbaar hip is, tot we zagen dat Matt Lauer er ook een droeg – en zei dat ie ‘m al jaren in de kast heeft hangen. Goed, dat laatste is waarschijnlijk niet waar. Toch zijn ook de grote couturemerken als Louis Vuitton helemaal om – op een modeshow in Parijs droegen mannelijke modellen chokers en in Florence (Italië), zei Raf Simmons nog dat hij de ‘elegante fetisj-achtige colliers’ in zijn mannencollectie zou opnemen. Hoewel mannenchokers dus een rage zijn, zijn ze alsnog een slecht idee. En wel om het volgende.

1. Ze zijn treurig. Net als geurkaarsen met camouflageprint, zijn de ‘mannenchokers’ niets meer dan een marketingstunt. Noem ze gewoon chokers.

2. Ze verpesten je gains. Ze worden gemaakt voor vrouwen en laten de neklijn slanker lijken. Punt is alleen dat jouw spieren veel te groot zijn voor een satijnen lintje om je keel. Toch?

3. Je held neemt je in de maling. Matt Lauer is een van de best geklede mannen op televisie en Raf Simmons, wie kent ‘m niet, een van de creatiefste modeontwerpers ter wereld. Hoe dan ook, wanneer grote namen ze dragen – al is het gekscherend – is dit een goede reden om een nieuwe trend te beginnen. En hij maar lachen in een hoekje.

4. Je bent zoveel beter dan dit. Weet je nog dat moment waarop je ouders je vroegen “als je vrienden in de sloot springen, doe jij dat dan ook”? Precies. Wees origineel en ontwikkel je eigen stijl. We hebben genoeg artikelen met tips en uitleg op Menshealth.com/Stijl – dus je komt echt niets tekort.

Er is echt een verschil tussen betekenisvolle kunst en een permanente vlaag van verstandsverbijstering. 
Laten we eerlijk zijn: je haar is belangrijk. Waarschijnlijk heb je nu ook nog wel het idee dat je er genoeg van hebt – totdat je een angstaanjagend aantal haren naar beneden ziet dwarrelen tijdens het stylen van je haar. Komt het misschien door je haarproduct?
Communicatie is de sleutel tot het beste kapsel dat je ooit hebt gehad. 
Sponsored - Als je deze kledingstukken in je kast hebt liggen, doe je iets heel erg goed. 
Nieuw seizoen, dus tijd voor een nieuw kapsel!
De acteur sloeg de handen ineen met Zalando om te laten zien dat shoppen best wel leuk kan zijn.