Dit is de grootste 'fashionfail' van 2017

Stijl

Deze nieuwe fashiontrend hoeft wat ons betreft echt niet lang te duren.

Blijkbaar dragen mannen tegenwoordig zogenaamde chokers – strakke kettingen om de nek. Wisten wij veel dat dat blijkbaar hip is, tot we zagen dat Matt Lauer er ook een droeg – en zei dat ie ‘m al jaren in de kast heeft hangen. Goed, dat laatste is waarschijnlijk niet waar. Toch zijn ook de grote couturemerken als Louis Vuitton helemaal om – op een modeshow in Parijs droegen mannelijke modellen chokers en in Florence (Italië), zei Raf Simmons nog dat hij de ‘elegante fetisj-achtige colliers’ in zijn mannencollectie zou opnemen. Hoewel mannenchokers dus een rage zijn, zijn ze alsnog een slecht idee. En wel om het volgende.

1. Ze zijn treurig. Net als geurkaarsen met camouflageprint, zijn de ‘mannenchokers’ niets meer dan een marketingstunt. Noem ze gewoon chokers.

2. Ze verpesten je gains. Ze worden gemaakt voor vrouwen en laten de neklijn slanker lijken. Punt is alleen dat jouw spieren veel te groot zijn voor een satijnen lintje om je keel. Toch?

3. Je held neemt je in de maling. Matt Lauer is een van de best geklede mannen op televisie en Raf Simmons, wie kent ‘m niet, een van de creatiefste modeontwerpers ter wereld. Hoe dan ook, wanneer grote namen ze dragen – al is het gekscherend – is dit een goede reden om een nieuwe trend te beginnen. En hij maar lachen in een hoekje.

4. Je bent zoveel beter dan dit. Weet je nog dat moment waarop je ouders je vroegen “als je vrienden in de sloot springen, doe jij dat dan ook”? Precies. Wees origineel en ontwikkel je eigen stijl. We hebben genoeg artikelen met tips en uitleg op Menshealth.com/Stijl – dus je komt echt niets tekort.

Grote kans dat er binnenkort een wondermiddel wordt uitgevonden, maar dit kun je helemaal zelf.
Voor iedereen die fris wil ruiken na een rondje sportschool op een koude winterdag.
SPONSORED - Nederlands vakmanschap met internationale allure.
"Het is mij vaak genoeg overkomen dat ik een man uit zijn broek wilde scheuren na een uur lang lachen en lol maken."
Het maakt geen ruk uit of je kerst haat of niet: als je haar maar goed zit.