Deze baardlengte vindt zij het aantrekkelijkst

Stijl

De wetenschap heeft gesproken; een baard maakt je aantrekkelijker.

Movember is geschiedenis, nu draait het om Decembeard, het concept van het team achter Beating Bowel Cancer charity. Als je meedoet, is hier een snelle handleiding van hoe je de perfecte baardlengte behoudt.

Van alle dingen die dit jaar hun piek hebben bereikt, was je frustratie waarschijnlijk de nummer 1 toen de eerste lentezonnestralen je kin niet konden bereiken door je baard. Je wanhoop zet zich nu om in pure trots, want de wetenschap toont aan dat je baard je aantrekkelijker maakt voor vrouwen omdat ze je sneller zien als een potentiële partner. Onderzoekers aan de universiteit van New South Wales in Australië ontdekte dat vrouwelijke onderzoeksdeelnemers gezichten met dikke, grote baarden het meest inschatten als gezond en potentie tot uitstekend ouderschap – en véél aantrekkelijker dan gladgeschoren voorbeelden. Maar je hoeft er niet uit te zien alsof je drie jaar in de jungle hebt gewoond – flinke stoppelbaarden werde het aantrekkelijkst bevonden. Dit betekent dat je je scheermes om de paar dagen uit de kast haalt, en verder gewoon kan laten liggen. 

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.