De wetenschap heeft goed nieuws voor kale mannen

Stijl

Goed nieuws voor jou en je gladde hoofd!

De filmwereld kent een aantal behoorlijk inspirerende mannen zonder haar. Jason Statham, Patrick Stewart en last but not least: Dwayne ‘The Rock’ Johnson. We bedoelen maar.

Waarom deze mannen zo badass zijn? Volgens de Universiteit van Pennsylvania heeft dat alles te maken met de afwezigheid van een volle haardos. De Universiteit vroeg drie groepen deelnemers om bepaalde foto’s van mannen een cijfer te geven op basis van aantrekkelijkheid, zelfverzekerdheid en dominantie.

Wil je wel een gezonde, volle baard? Dan zou je dit moeten eten >

Je raadt het al: kale mannen wonnen met vlag en wimpel. Studie-auteur Albert E. Mannes denkt dat het allemaal te maken heeft met het feit dat kale mannen vrede hebben met de afwezigheid van hun haar. “Er bewust voor kiezen om je haar af te scheren is een vorm van non-verbale communicatie, een manier om jezelf uit te drukken. Het brengt een duidelijk signaal over,” aldus de studie. Oftewel: het straalt zelfverzekerdheid uit.

“Mannen met een kaal hoofd zijn bovendien beter in economisch onderhandelen,” zegt de studie. Dat betekent dus: niet onderhandelen met een kale.

Overigens moeten we nog een kleine kanttekening zetten bij het onderzoek: bovenstaande geldt alleen wanneer je helemaal kaal bent. Mannen met teruggetrokken haargrenzen of kale plekken, werden juist gezien als zwak. Tijd om je tondeuse uit het stof te halen.

Liever nog niet kaal? Lees hier dan wat je ertegen kunt doen. 

Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.