De wetenschap heeft goed nieuws voor kale mannen

Stijl

Goed nieuws voor jou en je gladde hoofd!

De filmwereld kent een aantal behoorlijk inspirerende mannen zonder haar. Jason Statham, Patrick Stewart en last but not least: Dwayne ‘The Rock’ Johnson. We bedoelen maar.

Waarom deze mannen zo badass zijn? Volgens de Universiteit van Pennsylvania heeft dat alles te maken met de afwezigheid van een volle haardos. De Universiteit vroeg drie groepen deelnemers om bepaalde foto’s van mannen een cijfer te geven op basis van aantrekkelijkheid, zelfverzekerdheid en dominantie.

Wil je wel een gezonde, volle baard? Dan zou je dit moeten eten >

Je raadt het al: kale mannen wonnen met vlag en wimpel. Studie-auteur Albert E. Mannes denkt dat het allemaal te maken heeft met het feit dat kale mannen vrede hebben met de afwezigheid van hun haar. “Er bewust voor kiezen om je haar af te scheren is een vorm van non-verbale communicatie, een manier om jezelf uit te drukken. Het brengt een duidelijk signaal over,” aldus de studie. Oftewel: het straalt zelfverzekerdheid uit.

“Mannen met een kaal hoofd zijn bovendien beter in economisch onderhandelen,” zegt de studie. Dat betekent dus: niet onderhandelen met een kale.

Overigens moeten we nog een kleine kanttekening zetten bij het onderzoek: bovenstaande geldt alleen wanneer je helemaal kaal bent. Mannen met teruggetrokken haargrenzen of kale plekken, werden juist gezien als zwak. Tijd om je tondeuse uit het stof te halen.

Liever nog niet kaal? Lees hier dan wat je ertegen kunt doen. 

Drie Nederlanders introduceren The Burger Jacket. 
De juiste stijl voor voor een creatieveling, snelheidsduivel of een liefhebber van klassiek. 
Voor een stijlvolle, zelfverzekerde uitstraling.
“Ieder nadeel heb zijn voordeel,” zei Johan Cruijff ooit.
Als je op de volgende zaken let, blijven je schoenen (ook tijdens de winter) in topconditie.