Foto: Getty

De reden dat steeds meer mannen hun benen scheren

Stijl

Tot onze grote verbazing zijn het er nogal wat.

Niets zo fijn als een gladgeschoren velletje, toch? Als je het over je vriendin hebt: zeker! En vooruit, jouw gezicht en oksels kunnen af en toe ook erg opknappen van een scheerbeurt. Maar je benen? Daar zijn we niet zo zeker van. Uit onderzoek onder 8.5 miljoen Facebookgebruikers blijkt echter dat maar liefst een derde van de mannen zijn beenhaar regelmatig trimt, 15% ging ze zelfs regelmatig met een scheermes te lijf. 

Sta je daar al van te kijken? We hebben nog een verrassend feitje voor je: 49.3% van de vrouwen vond dat ‘vreemd’ en had liever dat haar man zijn benen met rust liet. Inderdaad, meer dan de helft van de vrouwen had geen problemen met de groominggewoontes van hun wederhelft. Sterker nog: ruim een vijfde van hen zei dol te zijn op een setje kale stappers. Zag jij ‘m aankomen?

Eindelijk zichtbare kuiten?!

Hoewel wetenschappers er nog niet precies achter zijn waarom we zoveel haar hebben, heeft het wel degelijk een functie: het houdt warmte vast, zodat we minder snel vernikkelen met koudere temperaturen. Dus waarom zouden we het dan verwijderen? Voor professionele atleten is het antwoord simpel: minder haar betekent meer snelheid. Ter illustratie: op 40 km fietsen win je er maar liefst vijf seconden mee, en dat kan nét het verschil betekenen tussen winst of verlies. Maar er is nog een reden om het oerwoud op je benen regelmatig onder handen te nemen, namelijk: meer spierdefinitie. Ja, echt. Dus voor de mannen die leg dayiets te vaak overslaan: misschien kan dit de schade enigszins beperken. 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.