Foto: Getty

8 tips voor een verzorgde baard

Stijl

Een goede baard laten staan vergt de nodige aandacht. Met deze tips voorkom je een onverzorgd gezicht.

Stel dat je een baard van ongeveer 1 centimeter wilt overhouden, volg dan de volgende tips:

1 Laat een echte baard groeien in je vrije tijd. De eerste paar dagen zul je er namelijk ongeschoren uitzien, en zoals je begrijpt is dat niet erg representatief. Het beste is dus om je baard te laten staan in een lang weekend of tijdens een vakantie.

2 Zorg ervoor dat je baard schoon en droog is. Niets ziet er zo onverzorgd uit als een baard waar je ontbijt in terug te vinden is. Ook is een wet hair look voor je baard een dikke no-go. Oftewel: stijl je baard nooit met wax.

3 Neem een geoliede trimmer ter hand, zet 'm in de grootste stand (waar je de langste haren aan overhoudt) en trim je baard van boven naar beneden.

4 Trim je baard altijd in omgekeerde richting van beneden naar boven.

5 Wissel af met de 1 centimeter-stand en trim weer van boven naar beneden en vice versa.

6 Verwijder met debaardtrimmer op de kleinste stand ongewenste haartjes buiten je baardlijn, zoals je wangen en je nek.

7 Was je baard na het trimmen altijd met lauwwarm water en gebruik een milde shampoo.

Mocht je baard toch niet bevallen en je wil er vanaf: zo doe je dat.

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.