7 stijltips die iedere man ter harte moet nemen

Stijl

Voor een stijlvolle, zelfverzekerde uitstraling.

Er komt een tijd in je leven dat je voor je de spiegel staat en denkt: dit kan beter. Want in je tienerjaren kwam je misschien nog weg met een CoolCat-trui inclusief schunnige tekst of een shirt van je favoriete Marvel-held, maar dat is niet waar volwassen vrouwen naar op zoek zijn.

Met deze tips tover je jezelf van top tot teen om in de intelligente, aantrekkelijke man die je werkelijk bent.

Houd je baard onder controle

Dat de slordige hipsterbaard aan populariteit wint, zal je vast niet ontgaan zijn. Maar hoe ‘zorgeloos’ en ‘ruig’ het er ook uitziet: zo’n chick magnet ben je er echt niet mee. En wat heeft het voor zin om je outfit tot in de puntjes te verzorgen als het gedeelte boven je kin eruitziet alsof het dakloos is? Gladgeschoren it is. Stoppels zijn overigens ook prima. 

Koop een pak dat past

Iedere man zou een pak in zijn kast moeten hebben – maar alleen als het pak in kwestie daadwerkelijk past. Want een tiener in een iets te groot pak is nog schattig, maar een volwassen man in een slobberige outfit neigt naar sneu. 

Breid je t-shirtcollectie uit

Dat Simpson-shirt dat je zo graag aanhebt? Hartstikke geinig – voor een regenachtige zondag op de bank. Ga je naar je werk, op date of richting een verjaardag, dan zijn basic shirts in neutrale kleuren als zwart, wit, grijs en legergroen een uitstekende keuze. Het ziet er sjiek uit en ze zijn ook nog eens makkelijk te combineren. Te saai? Draag er een mooi horloge of opvallende armband bij en klaar ben je. 

Investeer in een goede spijkerbroek

Je hoeft er heus niet altijd supergelikt uit te zien. Soms wil je namelijk gewoon iets comfortabels aan. Gelukkig kan dat op een stijlvolle manier – mits je een fatsoenlijke spijkerbroek koopt. Let daarbij in ieder geval op de volgende drie dingen: slim fit, een donkere wassing en een stevig materiaal. Voldoet je spijkerbroek aan alle drie? Gefeliciteerd, in combinatie met het vorige punt zie je er alsnog uit om door een ringetje te halen.

Zorg dat je schoenen en broek matchen

Op het gebied van schoenen is er één vuistregel die geen enkele man zou moeten overtreden: bewaar je sportschoenen voor de gym. Niets ziet er slonziger uit dan een man met een mooie spijkerbroek én een paar afgetrapte gympen. Dat kan altijd nog als je met pensioen bent. Investeer in plaats daarvan in een paar bruine of zwarte suède chelseaboots. Die lopen niet alleen ontzettend lekker, je straalt er ook nog eens klasse mee uit.

Heb oog voor detail

Oké, je hebt je baard geschoren en draagt een keurig pak met bijpassende schoenen. Wat nu? Nu zorg je ervoor dat je er niet uitziet zoals iedere andere man in pak. Dat doe je door aandacht te besteden aan details. Kijk naar een willekeurige man met een onberispelijke stijl en je ziet al snel dat het zijn accessoires zijn die hem onderscheiden van de rest. Investeer bijvoorbeeld in een setje manchetknopen, een dasspeld en een witte pochet.

Ga eens langs de kapper

De open deur die we voor de zekerheid toch nog even intrappen: een comb-over kan echt niet, hoe dun je haar in de loop der jaren ook is geworden. Accepteer liever je lot en scheer je kaal – ziet er veel beter uit. Voor mannen met haar geldt het volgende: vrouwen voelden zich het meest aangetrokken tot de side part (Leonardo DiCaprio) en de crew cut (Zac Efron).


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.