Foto: Getty

7 praktische tips om je manboobs te verbergen

Stijl

Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!

Of je nu te veel (en ongezond) eet, te weinig sport of simpelweg een aandoening hebt: manboobs zijn in geen enkel geval een fraai gezicht. Om te voorkomen dat je je toevlucht zoekt tot plastische chirurgie en in plaats daarvan even wacht totdat al die workouts hun vruchten hebben afgeworpen, trakteren we je op maar liefst zeven stijltips om je ‘moobs’ succesvol aan het zicht te onttrekken. 

Pers het probleem weg
Een compressieshirt is niet alleen functioneel als basislaag, maar ook om die gevulde borst een beetje in te dammen. Fabrikanten van sportkleding voorzien in voldoende niet-genânte exemplaren. Het enige wat je hoeft te doen, is er eentje uitkiezen die lekker zit.

Verberg grote problemen met kleine patronen
Je kunt je probleemzone ook camoufleren met patronen. Die moet je echter wel zorgvuldig uitkiezen. Ga voor kleine of medium patronen, zonder al te veel kleurcontrast. Zwart met grijze ruitjes of blauwe blokjes of een donkerblauwe achtergrond zijn bijvoorbeeld een goed idee. 

Denk ‘dik’
Als het koud is, zijn dikkere stoffen of verschillende lagen kleding een goede manier om je manboobs te verbergen. Bij hogere temperaturen is strakgeweven textiel een goede truc. Zo’n shirt zou wat stijfjes aan moeten voelen, niet te luchtig of te dun.

Vind de juiste maat
Een veelgemaakte fout: denken dat baggy shirts je probleemgebieden zullen verdoezelen. Waarom het niet werkt: het gebied dat je probeert te maskeren, lijkt alleen maar groter. Te strakke kleding kan echter net zo lelijk zijn. De juiste maat is cruciaal.

Rustig aan met die contrasten
Beperk het contrast tussen je boven- en onderlichaam tot een minimum. Een donker shirt gecombineerd met een lichte broek snijdt je bij je middel als het ware doormidden. Hierdoor oog je korter en breder. Hetzelfde shirt met donkere jeans legt de nadruk minder op je taille en laat je langer lijken. Door je van top tot teen in dezelfde kleur te kleden, lijk je slanker en tegelijkertijd ook elegant.

Pas op met wit
Door wit te dragen, lijkt je borst nog groter. Kies liever voor donkere of neutrale kleuren.

Slank af door krijtstrepen
De meeste pakken kleden sowieso al af, omdat ze eenkleurig zijn en daardoor een verticale lijn van nek tot teen lijken te vormen. Smalle krijtstrepen doen daar nog een schepje bovenop. Blijf echter uit de buurt van pakken met grove patronen of ruitjes; die maken dik. 

Gerelateerd: Het medicijn tegen 'manboobs'

Je wilt van vlassig snorretje naar volle baard, zonder voor schut te lopen? Wij vroegen Craig the Barber wat de beste manier is om een volle bos gezichtshaar te kweken.
Heb jij niet overal evenveel haar op je kin? Vanaf nu wel.
Een greep uit grootmoeders huis-tuin-en-keukentips.
Je zou zelf bijna vergeten dat je ze hebt!
Tijd is schaars in deze barre jaren, en gevolg daarvan is dat je spiegel niet genoeg van jóuw tijd krijgt. Terwijl je meer winst, in keiharde centen, uit je uiterlijk kan halen.Een onderzoekje van Men’s Health bewees dat de meeste mannen van in de 30 gemiddeld nog geen 20 minuten aan hun uiterlijke presentatie besteden, inclusief scheerbeurt. Dat gaat ten koste van je presence én success. Persoonlijke verzorging heeft een directe positieve invloed op je maatschappelijke status (privé én zakelijk). Met andere woorden: alles wat je in de badkamer laat liggen, verlies je ook op de ladder. Onderzoek van de universiteit van Texas toonde zelfs aan dat de meest aantrekkelijke, goed verzorgde mannen tot maar liefst 17% méér verdienen dan hun minder gesoigneerde soortgenoten. Op een mannenleven zou dat gemiddeld zo’n 180.000 euro schelen. Een beetje investeren in personal care-producten én extra tijd voor de spiegel levert je sowieso altijd netto winst op. Bekijk de gallery voor het stappenplan om meer winst uit je uiterlijk te halen.