Zoenen

Sex

Ik heb in mijn leven heel wat mannen gekust, maar er is maar één man die voor eeuwig in mijn geheugen staat gegrift. En dat is niet omdat hij lippen had als Barry Atsma. De Zoen vond plaats tijdens een zwoele zomernacht, terwijl we tegen elkaar aan lagen in het gras onder een boom. De ideale omstandigheden voor de ideale kus. Een kus waardoor een vrouw de man in kwestie het liefst direct tegen de muur (of boom) aan wil zetten en het terplekke gepassioneerd met hem wil doen.

 

Dat was dus de kus waar ik op hoopte. In plaats daarvan dook de beste man op mijn gezicht alsof hij een levensreddende operatie ging uitvoeren. Met een flinke dot speeksel en geforceerde passie plantte hij zijn lippen ver over de mijne, tot over mijn kin en een deel van mijn neus. Mijn luchttoevoer werd daarmee volledig afgesloten, maar hij zag mijn krampachtige snakken naar lucht aan voor kreunen van plezier. Ik hoef je niet te vertellen dat ik hem daarna nooit meer in de buurt van mijn lippen – of welk deel van mijn lichaam dan ook – heb toegelaten.

Ik echt geen zoenexpert. Ik ben gewoon een vrouw. Vrouwen gebruiken kussen als een manier om een potentiële partner te beoordelen. Om een beslissing te nemen over de vraag of sex een optie is. Daarbij kan lekker zoenen een van de meest opwindende manieren van voorspel zijn…als je het maar goed doet. Je hoeft me niet te geloven. We vroegen 7.274 vrouwen om hun ideale zoen te omschrijven en vroegen top sexexperts hoe jij het nóg beter kunt doen.Je techniek is goed, maar met de geur in je mond is het minder gesteld 
Een naar uien riekende adem zegt meer over je dan dat je net een Big Mac achter je kiezen hebt. ‘Je wekt hiermee de indruk dat je onverschillig bent en niet zo hygiënisch,’ zegt William Cane, auteur van The Art of Kissing. Daarbij speelt ook een evolutionaire factor mee: tijdens het zoenen beoordeelt zij onbewust jouw gezondheid, en jouw minder aangename geur kan worden geïnterpreteerd als een teken dat je geen goede afweer hebt tegen ziektekiemen, blijkt uit onderzoek door de University of Albany in 2010. ‘Vrouwen hebben een veel sterker reukvermogen dan mannen, zegt sextherepeut Victoria Zdrok Wilson, auteur van The 30-Day Sex Solution. In tegenstelling tot andere zintuigelijke ervaringen, is haar geurzin direct verbonden met haar hersenen. Op je slechte adem krijg je dus een directe (afkeurende) reactie.

De remedie
De oplossing vinden we in de natuur. Door op kauwgom met eucalyptus te kauwen maskeer je niet alleen de stinkende vluchtige zwavelverbindingen op je tong, je vernietigt ze ook, liet een Japans onderzoek uit 2010 zien. Probeer bijvoorbeeld Stimorol Eucalyptus mint delight.

Wat zegt zij ervan?

….‘Hij smaakte fris, naar munt en een vleugje zoet van zijn drankje. Hij hield mijn hoofd voorzichtig tussen zijn handen en zijn lippen raakten zacht de mijne… daarna volgde zijn perfecte tong, zijn handen gleden door in mijn haar. Het maakte me niet uit dat we in een overvolle kroeg stonden. Alles wat ik wilde was meer.’ – Dieuwke, 41 jaar  Je kwijlt als een bloedhond
In jouw hoofd betekent welke vochtigheid van haar dan ook dat ze er wel zin in heeft. Maar een golf speeksel van jouw kant maakt de zaken er in haar ogen niet beter op. ‘Ik heb vrouwen gevraagd naar vrouw-vrouw ervaringen en veel van hen zeiden ‘oh, ik ben niet bisexueel, maar ik geniet ervan met vrouwen te kussen omdat ze me niet afslobberen zoals veel mannen doen,’ zegt Zdrok Wilson. ‘Vrouwen kussen zachter en uit hygiënisch oogpunt vaak een stuk aangenamer.’ Maar waarom vinden mannen al die nattigheid dan wel fijn? ‘Mannen beoordelen vrouwen ook tijdens het zoenen, maar mannen hebben daar soms meer speeksel bij nodig,’ zegt Susan Hughes, psycholoog aan het Albright College van Pennsylvania. Daarnaast bevat speeksel testosteron, en mannen zouden weleens geneigd kunnen zijn om meer speeksel uit te wisselen om haar sneller opgewonden te maken.

De remedie
Een mond zo droog als de Gobi woestijn is nog erger dan een klotsende massa, dus is het zaak de boel een beetje te reguleren. ‘Na een paar minuten, als het intenser wordt, vinden vrouwen wat meer speeksel minder vervelend,’ zegt Cane. ‘Naarmate ze meer opgewonden wordt, verandert haar voorkeur.’ Begin met wat vederlichte kusjes, laat jullie lippen en tong elkaar steeds licht raken. ‘Op die manier produceer jij minder speeksel,’ zegt Cane. ‘Daarbij is het topje van je tong heel gevoelig, het is een prettig gevoel.’ Ga je voor een zoen met veel tongactie, zorg er dan voor dat je een glas water (of wijn) bij de hand hebt. Door tussendoor een slokje water te drinken, spoel je je overvloed aan speeksel weg.

Wat zegt zij ervan?

….‘Hij begon langzaam en gebruikte alleen zijn lippen, vervolgens ging hij over op een tongzoen door het puntje van zijn tong steeds mijn mond in en uit te laten glippen. Terwijl ik steeds meer opgewonden werd, legde hij zijn handen langs mijn kaak, met zijn vingers achter mijn hoofd. Hij had een frisse adem en een perfecte techniek.’ – Suzanne, 26 Je hebt je tong in haar mond, maar hij beweegt niet 
Er zijn twee mogelijkheden: je bent lui of je bent onervaren. Het is net zoiets als een vrouw die tijdens sex bewegingloos op bed ligt. In andere woorden, dat wil niemand.

De remedie
Het is en blijft risicovol. Te weinig beweging vertelt haar dat je niet heel enthousiast bent. Te veel doet haar denken aan hitsige middelbare schooljongens. Om de juiste balans te vinden stel je je voor dat je aan een soft ijsje likt, dit helpt je om een ritme en snelheid te vinden waardoor je haar niet overweldigt. ‘Denk ook buiten haar mond,’ suggereert Violet Blue, auteur van Seal it with a kiss. Probeer de lijnen van haar lippen te volgen alsof je lippenstift bij haar opbrengt, of plaag andere lichaamsdelen met je tong. Haar ruggengraat bijvoorbeeld, of trek cirkels langs haar hals of oorlelletje. Vergeet ondertussen de dagelijkse taak van je tong niet. Pauzeer om in haar oor te fluisteren hoe sexy je haar vindt of hoe opgewonden je van haar wordt. Verbale bevestiging zorgt ervoor dat ze er ook mentaal bij blijft.

Wat zegt zij ervan?

…. ‘Het was traag, gepassioneerd en sexy. Hij gebruikte precies de juiste hoeveelheid tong, niet te droog en niet te nat, en hij verkende niet alleen mijn mond maar ook mijn hals. Hij gebruikte ook zijn handen. Het was de opwindendste kus die ik ooit heb ontvangen.’ – Ashley, 18 Zij vertelt je wat ze prettig vindt en jij gaat ermee door. Voor eeuwig. 
Vrouwen vinden het prettig als je hen vraagt wat ze willen. Maar dat betekent niet dat ze je het script van een eenakter overhandigt. ‘Mannen hebben de neiging alles erg letterlijk te nemen, zoals in “als dat is wat ze lekker vindt, dan focus ik me alleen nog daarop”,’ zegt Zdrok Wilson. ‘Vertelt ze je wat ze wil, probeer het en let op haar reactie; het zou kunnen dat je haar verkeerd hebt begrepen en heel iets anders doet dan waar ze om vraagt.’ Zelfs als je precies doet wat ze wil, is er nog iets als nieuwigheid. ‘Veel vrouwen weten helemaal niet wat ze lekker vinden,’ zegt ze. ‘Mensen raken snel verveeld, het gaat erom te experimenteren.’

De remedie
Een nieuwe positie zou weleens alle nieuwigheid kunnen zijn die jij nodig hebt. Laat haar voor je gaan zitten voor een rug massage. Terwijl je haar langzaam opwarmt, kus je haar nek, knabbel op haar schouders en beweeg omhoog en omlaag langs haar nek. ‘Vrouwen houden ervan als je haar hals en nek aanraakt en alles wat vanuit een onverwachte hoek komt verhoogt haar plezier,’ zegt Zdrok Wilson (raakt ze meer opgewonden, dan kun je haar borsten vanuit deze positie omvatten met je handen). Zitten jullie met jullie gezichten naar elkaar toe, probeer dan dit eens. ‘Zuig op haar onderlip,’ zegt Zdrok Wilson. ‘Veel vrouwen voelen een directe connectie, een tinteling in hun clitoris, als mannen dat doen.’ En er zal geen vrouw zijn die dat onplezierig vindt.

Wat zegt zij ervan?

….‘Ik stond in de keuken om het ontbijt klaar te maken en hij kwam achter me staan. Hij kwam net onder de douche vandaan en droeg alleen zijn boxershort. Hij duwde me tegen het aanrechtblad, zijn lichaam nog warm van het water. Hij greep mijn handen en duwde ze achter mijn rug, met zijn andere hand greep hij mijn haar stevig vast. Hij beet zachtjes op mijn onderlip om me te laten merken dat hij de leiding had. Natuurlijk aten we dat ontbijt pas veel en veel later.’ – Cathy, 22Je gaat veel te diep 
Een spelletje hockey met haar huig is niet de bedoeling. Hard kussen creëert alleen een kunstmatige vorm van passie, terwijl traag en doelbewust zoenen bij haar een neem-me-nu gevoel veroorzaakt. En dat is precies wat jij wilt.

De remedie
‘In plaats van je tong er zo ver mogelijk in te rammen, vorm je met je lippen een O rond haar tong en zuig daar zachtjes op terwijl je ermee speelt met jouw tong,’ zegt Blue. Maak daarbij niet teveel lawaai. Vrouwen vinden het niet erg opwindend als hun zoenpartners kreunen, beweert een onderzoek in Evolutionary Psychology. Wat haar dan wel opwindt? Aanraken en strelen, zeggen de wetenschappers. ‘Je handen zouden zich tijdens het zoenen geen moment moeten vervelen,’ zegt Zdrok Wilson. ‘Raak haar gezicht aan, daar houden vrouwen van.’ We weten dat je het een verleidelijk idee vind je handen wat lager te laten zakken voor een ander soort aanrakingen, maar doe dat maar niet. ‘Hoe langer het je lukt om bij haar genitaliën weg te blijven, hoe meer opgewonden ze wordt,’ zegt Zdrok Wilson.

Wat zegt zij ervan?

…‘Hij kuste zacht mijn lippen en trok me tegen zich aan. Hij streelde de achterkant van mijn rug en kuste mijn hals. Hij vertelde me dat hij vond dat ik heerlijk rook. Daarna kuste hij me gepassioneerd.’ – Rhonda, 41 

Til je solosessies naar een hoger niveau met deze tips.
Vrouwen vinden dit vaak belangrijk, jij vast wat minder. Knoop deze resultaten toch in je oren, zodat je een flater voorkomt.
Als zij geen vlees aanraakt in de keuken, zou je sperma dan ook niet op het menu mogen staan?
De Californische Rachel Barnes Horowitz of Rocky Barnes houdt van zand tussen haar tenen en zout in d'r haar.