Zo weersta je verleiding

Zo weersta je verleiding

Kun jij je impulsen slecht beheersen? Dan is de kans groot dat jij met een ander tussen de lakens duikt.

Mensen die makkelijk toegeven aan opwellingen zijn eerder geneigd hun relatie te laten mislukken, ontdekte psycholoog Tila Pronk van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij onderzocht waarom sommige mensen beter in staat zijn hun relatie te beschermen dan anderen.

Is je relatie je meer waard dan een vlug slippertje? Met deze tips houd jij jezelf in de hand.

Ken jezelf

Niet iedereen met slechte impulscontrole laat een spoor van mislukte relaties achter, vertelt Pronk. Zelfkennis kan al veel helpen. Mensen die van zichzelf weten dat ze geneigd zijn impulsief te handelen, kunnen daar rekening mee houden.

Tel tot 10

Mensen die tot tien tellen als zich een moeilijke situatie voordoet, zijn minder snel geneigd vreemd te gaan.

Volgens Pronk maak je door niet meteen te handelen niet alleen beter doordachte beslissingen, maar ben je ook vergevingsgezinder.

Slaap uit

Als je vermoeid of gestrest bent, is je impulscontrole slechter. Pronk adviseert om geen moeilijke gesprekken te voeren met je partner als je een drukke werkdag achter de rug hebt of een nacht slecht geslapen hebt.

Ga samen

Alleen naar de kroeg gaan is volgens Pronk vragen om problemen. Als je van jezelf weet dat je slecht weerstand kunt bieden aan verleidingen, ga je op stap met je vriendin of met een of meer vrienden, zodat je weet dat je in de gaten gehouden wordt.

Deel online:
Gerelateerde artikelen
Zie elders