Zo is het om een open relatie te hebben, volgens koppels

Sex

“Ik moest mijn moeder laatst uitleggen dat ik in een open relatie zit. Superawkward!”

Voor veel mensen is één partner meer dan genoeg. Toch is er ook een steeds grotere groep mensen die weer terugkeert naar hippie-achtige tijden waarin open relaties hoogtij vierden. In sommige gevallen is het een oplossing, in andere gevallen levert het juist een nieuw pallet aan problemen op. Deze mensen deelden hun persoonlijke ervaringen en tegenslagen.

“Je zou denken dat jaloezie de uitdaging van een open relatie is. Maar ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de grootste uitdaging ligt in naar verhalen te luisteren over hoe slecht iemand je partner heeft behandeld.”

“Een open relatie is moeilijker dan ik had verwacht. Iedereen wordt boos wanneer ik het probeer uit te leggen. Inmiddels ben ik maar gestopt met erover praten.”

“Ik voel me vooral erg lullig tegenover m’n vriend. Onze open relatie is gemakkelijk voor mij en heel ingewikkeld voor hem. Ik heb ontelbare dates afgezegd omdat hij anders alleen thuis zou zitten.”

“Het is lastig om in een open relatie te zitten met een man, en om daarbij een vrouw te vinden die oprecht geïnteresseerd is. Het gaat niet om een trio, het gaat om mij!”

 

>> Dit vinden vrouwen de grootste afknappers bij mannen >

 

“Een open relatie is ingewikkelder dan ik had gedacht. Vooral op het gebied van communicatie loop ik vaak tegen problemen aan.”

“In een open relatie zitten is soms moeilijk, maar het maakt me wel gelukkig – ik zou niet anders willen. Alleen betekent het nog niet dat je immuun bent voor relatieproblemen.”

“Ik hou van mijn vrouw en ik zit in een open relatie. Ik ben al die scharrels alleen helemaal zat. Ik zoek een vriendin die in harmonie met mijn vrouw kan leven - first world problems, noemen ze dat.”

“Ik zit in een open relatie en ik weet bijna zeker dat mijn vriend weet dat ik naar bed ga met een man die boven hem woont. Erg ongemakkelijk.”

“Een vrouw vinden die oké is met een open relatie blijkt veel moeilijker dan gedacht.”

“Ik vind het best lastig om mijn relatie uit te leggen aan getrouwde vrienden.  Ze benadrukken voortdurend dat ik net als zij moet 'settelen'.  Zelf ben ik juist blij met hoe het nu gaat.”

“Het ongemakkelijke moment waarop je beseft dat je meer met je scharrel praat dan met je eigen vriend. Dankzij een open relatie heb ik ontdekt waar alle problemen zaten.”

 

 Via TheSun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrap dat vijfgangenmenu, met deze dates hebben jullie ’t pas echt leuk.
Dames, jullie hadden Valentijn, dus gun ons deze.
La dolce vita heeft een naam. En een bikini.
Per ongeluk over je (stiekem best wel sexy) collega gedroomd? Dit betekent het (geen paniek).