Zo houd je je sperma gezond

Sex

Met deze tips krijg jij kampioenszaad. Lees snel verder!

1. Ga voor organisch
Onderzoek aan de University of Texas Medical Branche waarin het sperma van boeren op organische boerderijen werd onderzocht, toont aan dat zij twee keer meer zwemmers hebben dan plattelandsjongens die met pesticiden werken waar een veelvoud aan narigheid in voorkomt. ‘Werken met bestrijdingsmiddelen kan je spermakwaliteit aantasten, dus je kunt je voorstellen wat het eten ervan kan aanrichten,’ zegt Emma Wells, onderzoeker bij Smart Nutrition.

2. Zet een masker op
Die Chinezen zijn echt nog niet zo gek, hoor. Want woon je in de stad, dan is het dragen van een mondkapje tijdens het fietsen helemaal niet zo’n slecht idee. Uit testen aan de Universiteit van Californië blijkt dat een slechte luchtkwaliteit het aantal zaadcellen in je sperma terugdringt. Fiets buiten de reguliere tijden naar je werk om het spitsuur en de bijbehorende uitlaatgassen te ontlopen.

3. Regelmaat baat
Dr. David Greening, een vruchtbaarheidsspecialist van het Sydney IVF, ontdekte dat dagelijks ejaculeren je spermakwaliteit met 12 procent laat toenemen. ‘Seks overslaan om de hoeveelheid sperma te vergroten is geen goed idee, omdat je zo DNA-schade in de hand werkt,’ zegt Greening.

4. Let op de letters
Mannen met een verminderde spermakwaliteit hebben vaak een tekort aan selenium, zink en magnesium, net als een vitamines A, C en E, zegt vruchtbaarheidsexpert dr. Lani Burkman. Neem dus een multivitaminepil of eet een handvol paranoten – barstensvol selenium – voor een extra boost.

5. Drink voldoende sap
Wil je de boel op topniveau krijgen? Laat alcohol dan niet alleen staan, maar vervang het door sinaasappelsap om te zorgen dat je sperma in beweging blijft. Onderzoekers aan de Penn State University kwamen erachter dat mannen die tweemaal daags 500 mg vitamine C consumeerden (vergelijkbaar met vier glazen vers sap) hun percentage defect sperma van 20 tot 11 procent zagen dalen.

Til je solosessies naar een hoger niveau met deze tips.
Vrouwen vinden dit vaak belangrijk, jij vast wat minder. Knoop deze resultaten toch in je oren, zodat je een flater voorkomt.
Als zij geen vlees aanraakt in de keuken, zou je sperma dan ook niet op het menu mogen staan?
De Californische Rachel Barnes Horowitz of Rocky Barnes houdt van zand tussen haar tenen en zout in d'r haar.