Foto: Getty

Staat sex je sportprestaties echt in de weg?

Sex

Sex voor de wedstrijd: de meeste sporters durven er niet eens aan te denken. Terecht of niet?

Iedere atleet die zichzelf ook maar een beetje serieus neemt en geen modderfiguur wil slaan op de grote dag, weet: de avond voor de wedstrijd is sex uit den boze. Het is een ongeschreven regel die al eeuwenlang wordt nageleefd. Sex en ejaculatie zouden namelijk leiden tot een daling in testosteron, zo was de achterliggende gedachte. Het gevolg: een zwakkere atleet die ook nog eens minder gedreven is om te winnen. Recente onderzoeken beweren echter het tegenovergestelde. Volgens wetenschappers zorgt sexuele activiteit – met name met een andere persoon – juist voor een toename in testosteron van 72 procent. Maar wie heeft er nu gelijk?

Netflix met of zonder chill?

De enige manier waarop sex de sportprestaties van een atleet negatief zou kunnen beïnvloeden, is door middel van slaapgebrek, stelt Lauren Streicher van Northwestern Medicines Center for Sexual Medicine and Menopause. Als de sporter in kwestie bijvoorbeeld de hele nacht tekeergaat en geen oog dicht doet, zal vermoeidheid er inderdaad voor zorgen dat hij op het moment suprême niet optimaal presteert. Maar hetzelfde geldt voor een nachtelijke Peaky Blinders-marathon.

Nu dat uit de wereld is, hebben we nog een laatste woord van advies: geef je partner gerust van katoen, maar weet wanneer het tijd is om te stoppen.


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
'Ik ben een rondborstige seksbom. Ik doe geen haute couture of modeshows. Je zal mij echt niet op de Fashionweek tegenkomen.'
Het kost je ruim €1.500.000, maar dan heb je ook wat – 2.000 diamanten om precies te zijn.
Dankzij deze tips ben jij straks heer en meester in de slaapkamer.
Handjes in de lucht als dit ook jouw ultieme girl next door is.
Doutzen + Lingerie = Sunnery James is een grote mazzelaar, kunnen we je vertellen.
Bekende en minder bekende naakte vrouwen om van te houden.