Foto: Getty

Mannen met deze hobby houden het langer vol tussen de lakens

Sex

Zijn het de LARP’ers? Lees verder voor het verlossende antwoord.

Natuurlijk zijn nerderige types met ronde brilletjes makkelijke doelwitten, maar dat betekent niet dat gamers het verdienen om altijd maar het middelpunt te zijn van nare grappen. En wel hierom: ze zijn over het algemeen minder geneigd om vroegtijdig klaar te komen dan hun niet-gamende rivalen. Geen onbelangrijke kwaliteit in een man.

>> Hulp nodig? Zo stel je je orgasme succesvol uit <<

Onderzoekers besloten de relatie tussen gamen en sexuele gezondheid te onderzoeken. Zij lieten daarom 600 mannen tussen de 18 en 50 jaar een vragenlijst invullen en vroegen hen naar hun levensstijl en gamegewoontes. Wat bleek? De ondervraagden die iedere dag minstens een uur spelletjes speelden kwamen minder vaak vroegtijdig klaar dan degenen die helemaal niet gamen. Helaas had die eerste groep vaak wel een lager libido.

Klein korreltje zout
Voordat jullie massaal Call of Duty en FIFA beginnen af te stoffen: uiteraard moeten we dit onderzoek met een korreltje zout nemen, aangezien ook de wetenschappers zelf toegeven dat er meerdere studies nodig zijn om hun bevindingen te onderstrepen. Dat neemt overigens niet weg dat dit het eerste onderzoek is dat kijkt naar de relatie tussen spelletjes en sexualiteit. 

Schrap dat vijfgangenmenu, met deze dates hebben jullie ’t pas echt leuk.
Dames, jullie hadden Valentijn, dus gun ons deze.
La dolce vita heeft een naam. En een bikini.
Per ongeluk over je (stiekem best wel sexy) collega gedroomd? Dit betekent het (geen paniek).