Foto: Getty

Mannen met deze hobby houden het langer vol tussen de lakens

Sex

Zijn het de LARP’ers? Lees verder voor het verlossende antwoord.

Natuurlijk zijn nerderige types met ronde brilletjes makkelijke doelwitten, maar dat betekent niet dat gamers het verdienen om altijd maar het middelpunt te zijn van nare grappen. En wel hierom: ze zijn over het algemeen minder geneigd om vroegtijdig klaar te komen dan hun niet-gamende rivalen. Geen onbelangrijke kwaliteit in een man.

>> Hulp nodig? Zo stel je je orgasme succesvol uit <<

Onderzoekers besloten de relatie tussen gamen en sexuele gezondheid te onderzoeken. Zij lieten daarom 600 mannen tussen de 18 en 50 jaar een vragenlijst invullen en vroegen hen naar hun levensstijl en gamegewoontes. Wat bleek? De ondervraagden die iedere dag minstens een uur spelletjes speelden kwamen minder vaak vroegtijdig klaar dan degenen die helemaal niet gamen. Helaas had die eerste groep vaak wel een lager libido.

Klein korreltje zout
Voordat jullie massaal Call of Duty en FIFA beginnen af te stoffen: uiteraard moeten we dit onderzoek met een korreltje zout nemen, aangezien ook de wetenschappers zelf toegeven dat er meerdere studies nodig zijn om hun bevindingen te onderstrepen. Dat neemt overigens niet weg dat dit het eerste onderzoek is dat kijkt naar de relatie tussen spelletjes en sexualiteit. 

We hebben allemaal wel een ex waar we net iets te lang mee samen zijn geweest. Geen paniek: je bent niet de enige. Portugese onderzoekers ontdekten namelijk dat er een reden is dat we blijven hangen in slechte relaties.
Is het alweer 10 jaar geleden? 
Zoek niet verder, wij hebben haar gevoeligste plekje gevonden.
Als er íets is wat mannen (en vrouwen) willen, is het meer sex. Vaak komt sex met de tijd toch lager op het  prioriteitenlijstje te staan, ver onder werk, slapen, de kids verzorgen en soms – toegegeven – voetbal.
Friends with benefits, maar dan zónder problemen
Hier lees je wat voor de meeste twintigers de reden was om een scheve schaats te rijden.