Kun je sex ook meetellen als cardio?

Sex

Dat zou het leven toch een stuk gemakkelijk maken. 

Uit onderzoek van de University of Quebec blijkt dat je tijdens een intensieve sessie tussen de lakens net zoveel calorieën verbrandt als tijdens een halfuur cardio. 20 stellen namen deel aan dit onderzoek en werden voorzien van fitness-armbanden, de onderzoekers analyseerden een maand lang hun sexuele inspanningen. Wat bleek, de mannen in dit onderzoek verbrandden gemiddeld 4.2kcal per minuut, in tegenstelling tot de vrouwen die 3.1kcal per minuut verbrandden. Moge het eindelijk duidelijk zijn wie het echte werk in bed doet.

Het onderzoek vergeleek ook de hardloopresultaten van de individuele deelnemers op de loopband met hun sexuele inspanning. Ondanks dat hardlopen zorgde voor tweemaal zoveel verbrande calorieën (dus het is misschien niet verstandig om cardio áltijd over te slaan), kwam de verbranding van mannen op een bepaald punt tijdens sex boven de 9.2kcal van het rennen. Zulke uitschieters kun je vergelijken met een wilde vorm van HIIT.
Zowel de mannelijke deelnemers als de vrouwelijke gaven aan dat de sex erg goed was en dat ze dergelijke cardiosessies meer waardeerden dan 30 minuten rennen op een loopband,'' zegt onderzoeksaueur Julie Frappier. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 98% sex boven hardlopen verkiest. Niet echt een verrassing. Wel beangstigend: verkiest 2% van de mensen de loopband écht boven sex met hun partner?

De gemiddelde sex sessie in het onderzoek duurde 24.7 minuten, maar met DEZE tips houd je het de hele nacht vol zodat jullie beide heel veel calorieën verbranden. Behoort jouw vriendin tot de 2%, zorg dan dat je DEZE 15 tips voor betere sex toepast zodat je de strijd met de loopband kan winnen.

Je weet wat ze zeggen… Maar is het ook waar?
De twee grootste pluspunten van Sofie zitten hoger dan je denkt; het zijn haar felgroene kijkers.
Het is een raadsel. Soms komt een vrouw verlegen over, maar blijkt ze vervolgens een beest in bed te zijn. En soms ontmoet je een schijnbaar ontembare tijger, maar blijk jij al het werk te moeten doen. Om dit raadsel te ontcijferen, vroegen wij ons af of het mogelijk is om exact te voorspellen hoe een vrouw in bed is. Het zou het leven in ieder geval een stukje makkelijker maken, nietwaar?
Het stralende middelpunt van deze ietwat druilerige vrijdag.
We vertellen je wat je (per ongeluk) verkeerd doet en ook wat je dan wél moet doen.