Foto: Getty

In deze vijf situaties is masturberen de oplossing

Sex

Kun je er geen chocola van maken? Dan maar een orgasme

Er zitten talloze voordelen aan solosex. We noemen er een paar: minder stress, een lagere bloeddruk, er komen endorfines vrij (en daar word je blij van), de bloedtoevoer naar je schaamstreek verbetert en het rekent ook nog eens af met angstgevoelens. En ook niet onbelangrijk: het is gewoon heel lekker.

Goed, dat masturberen helemaal het einde is, begrijp je. Maar in sommige situaties is het nét even die kers op de taart. In onderstaande situaties pluk je er maximaal de vruchten van.

Na een hele slechte dag
Je hebt die presentatie op je werk compleet verkloot of misschien is je vriendin glad vergeten dat je hutspot helemaal niet lekker vindt. Hoe dan ook kan jij wel een dosis endorfine gebruiken. En hoe blaas je beter stoom af dan door de hand aan jezelf te leggen? Het enige wat je hoeft te doen, is een plekje vinden waar je ongestoord je gang kunt gaan en fantaseren over wat jou opwindt.

Direct als je wakker wordt
Je bent chagrijnig en moe, maar nog niet gestrest en opgejaagd door alle dagelijkse beslommeringen. Grote kans dat dit ook niet meer gaat gebeuren als je je wekker een kwartier eerder zet dan normaal en de dag daardoor met een fantastisch humeur begint.

Wanneer je partner nog slaapt, maar jij botergeil bent
Je partner mag dan een beest in bed zijn; niemand weet zo goed op de juiste knopjes te drukken als jijzelf. Maak daar gebruik van als zij toch nog niet ontwaakt is, met een doe-het-zelfsessie.

Na een sexsessie zonder orgasme
Ondanks wat films ons willen doen geloven, komen beide partijen meestal niet altijd én tegelijkertijd klaar. Dus is niet iedereen (lees: jij) klaargekomen tijdens jullie laatste vrijpartij? Maak het zelf nog even af. Zo gaat er niemand met honger naar bed.  

Nadat je gedumpt bent
Het einde van je relatie betekent niet per definitie de start van een droogseizoen. Sterker nog: je vrijgezelle periode is hét moment om de relatie tussen je rechterhand en je broekslang te versterken. Tenzij je links bent, dan gebruik je je andere hand.

Til je solosessies naar een hoger niveau met deze tips.
Vrouwen vinden dit vaak belangrijk, jij vast wat minder. Knoop deze resultaten toch in je oren, zodat je een flater voorkomt.
Als zij geen vlees aanraakt in de keuken, zou je sperma dan ook niet op het menu mogen staan?
De Californische Rachel Barnes Horowitz of Rocky Barnes houdt van zand tussen haar tenen en zout in d'r haar.