Hoe meer knoflook een man eet, hoe aantrekkelijker hij is, volgens onderzoek

Sex

Een broodje shoarma eten voor je op stap gaat kan dus helemaal geen kwaad.

In de categorie 'Dit hadden we niet verwacht': mannen blijken aantrekkelijk(er) te worden van knoflook, zo blijkt uit onderzoek.

Door het consumeren van een stevige dosis knoflook wordt de lichaamsgeur van de man aantrekkelijker voor de vrouw, zo wijst een reeks onderzoeken, gepubliceerd in Appetite, uit.

via GIPHY

Voor één van de onderzoeken, aan de Universiteit van Praag, at de helft van de mannen uit de groep een broodje kaas met daarop 12 gram knoflook, zeg 6 tenen, terwijl de andere helft eenzelfde broodje zonder knoflook verorberde. Om de lichaamsgeur te onderzoeken, droegen ze wattenschijfjes onder hun oksel. Deze watten werden vervolgens onder de neus van vrouwe geschoven (ieuw!). Je begrijpt: de pads van de mannen die de knoflook hadden gegeten, werden als aantrekkelijk, aangenaam en mannelijk bestempeld.

De onderzoekers menen dat deze resultaten het gevolg kunnen zijn van de anti-oxiderende eigenschappen van knoflook, waardoor de algehele mannelijke lichaamsgeur verbetert. Gewoon een broodje shoarma eten voor je op stap gaat, kan dus helemaal geen kwaad. 

Via Harper's BAZAAR


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Het slechte nieuws: die heb je nog niet gehad. Het goede nieuws: die heb je nog niet gehad. 
Een oogverblindende beauty.
Let op deze signalen en je zit gebakken.
Je weet waar ze zitten, maar ook waar ze toe in staat zijn en wat je ermee aan moet?
“Wat voor werk doe je” is niet de enige mogelijkheid om erachter te komen wat haar bezighoudt in het dagelijks leven.