Hoe meer knoflook een man eet, hoe aantrekkelijker hij is, volgens onderzoek

Sex

Een broodje shoarma eten voor je op stap gaat kan dus helemaal geen kwaad.

In de categorie 'Dit hadden we niet verwacht': mannen blijken aantrekkelijk(er) te worden van knoflook, zo blijkt uit onderzoek.

Door het consumeren van een stevige dosis knoflook wordt de lichaamsgeur van de man aantrekkelijker voor de vrouw, zo wijst een reeks onderzoeken, gepubliceerd in Appetite, uit.

via GIPHY

Voor één van de onderzoeken, aan de Universiteit van Praag, at de helft van de mannen uit de groep een broodje kaas met daarop 12 gram knoflook, zeg 6 tenen, terwijl de andere helft eenzelfde broodje zonder knoflook verorberde. Om de lichaamsgeur te onderzoeken, droegen ze wattenschijfjes onder hun oksel. Deze watten werden vervolgens onder de neus van vrouwe geschoven (ieuw!). Je begrijpt: de pads van de mannen die de knoflook hadden gegeten, werden als aantrekkelijk, aangenaam en mannelijk bestempeld.

De onderzoekers menen dat deze resultaten het gevolg kunnen zijn van de anti-oxiderende eigenschappen van knoflook, waardoor de algehele mannelijke lichaamsgeur verbetert. Gewoon een broodje shoarma eten voor je op stap gaat, kan dus helemaal geen kwaad. 

Via Harper's BAZAAR


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Engelands mooiste vrouw in je feed: kan gewoon. 
Onderzoek onthult wat je moet zeggen om van die Tinder-match een date te maken.
Vraag je je af waar de ogen van een vrouw naartoe glijden, zodra ze je ziet lopen?
We geven je je langverwachte antwoord op deze prangende vraag.
Vormt porno echt een bedreiging voor je geluk? We zochten het voor je uit.
Draag je een uniform? Dan heb je ze waarschijnlijk voor het uitkiezen.