Hoe meer knoflook een man eet, hoe aantrekkelijker hij is, volgens onderzoek

Sex

Een broodje shoarma eten voor je op stap gaat kan dus helemaal geen kwaad.

In de categorie 'Dit hadden we niet verwacht': mannen blijken aantrekkelijk(er) te worden van knoflook, zo blijkt uit onderzoek.

Door het consumeren van een stevige dosis knoflook wordt de lichaamsgeur van de man aantrekkelijker voor de vrouw, zo wijst een reeks onderzoeken, gepubliceerd in Appetite, uit.

via GIPHY

Voor één van de onderzoeken, aan de Universiteit van Praag, at de helft van de mannen uit de groep een broodje kaas met daarop 12 gram knoflook, zeg 6 tenen, terwijl de andere helft eenzelfde broodje zonder knoflook verorberde. Om de lichaamsgeur te onderzoeken, droegen ze wattenschijfjes onder hun oksel. Deze watten werden vervolgens onder de neus van vrouwe geschoven (ieuw!). Je begrijpt: de pads van de mannen die de knoflook hadden gegeten, werden als aantrekkelijk, aangenaam en mannelijk bestempeld.

De onderzoekers menen dat deze resultaten het gevolg kunnen zijn van de anti-oxiderende eigenschappen van knoflook, waardoor de algehele mannelijke lichaamsgeur verbetert. Gewoon een broodje shoarma eten voor je op stap gaat, kan dus helemaal geen kwaad. 

Via Harper's BAZAAR


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Even een flinke dosis Khaleesi om de pijn van het wachten op GoT wat te verzachten.
“Ga je dat allemaal opeten?”
Deze brunette bewijst dat een vakantie naar Australië er binnenkort toch echt eens van moet komen…
Zó veilig is het dus ook weer niet.
Een broodje shoarma eten voor je op stap gaat kan dus helemaal geen kwaad.