Goed nieuws! Vrouwen zien net zo graag een naakte vrouw als jij

Sex

De wetenschap heeft gesproken.

Vrouwen houden net zoveel van naakte vrouwenlichamen als mannen, stelt een onderzoek. Experts ontdekten dat hoewel de aandacht van hetero mannen naar vrouwen werd getrokken, vrouwen wat minder streng onderscheid maakten. Een andere theorie is dat vrouwen een minder groot libido hebben, wat betekent dat ze niet direct opgewonden raken wanneer ze een naakte man zien. Vrouwen kunnen ook naar een andere vrouw kijken om haar lichaam te vergelijken met hun eigen lichaam.

Voor het experiment lieten psychologen van Cardiff University aan 57 mannen en vrouwen een reeks sexy foto’s zien. Vervolgens moesten de deelnemers antwoorden op de vraag hoe aangetrokken ze zich tot de afgebeelde lichamen voelden. De deelnemers zaten achter een computerscherm en bekeken de foto’s per paar – één man en één vrouw. Vervolgens kwam er een stipje in plaats van één van de foto’s. Hoe sneller het stipje leek te verschijnen, hoe meer de deelnemer zich aangetrokken zou voelen tot de afbeelding. Wat bleek? Mannen vonden dat de stipjes zich bij de vrouwelijke afbeeldingen het snelst voordeden, vrouwen hadden de indruk dat de stipjes bij beide soorten afbeeldingen even snel verschenen. Bij een tweede experiment, met een andere groep vrouwen, reageerden de vrouwen net zo snel op de vrouwelijke afbeeldingen als op de mannelijke. Dit zou betekenen dat vrouwen die zichzelf als heteroseksueel zien, meer sexueel fluïde zijn dan mannen.

Een recent Amerikaans onderzoek onder 9000 mensen stelt dat vrouwen zich sneller als ‘bisexueel’ zouden omschrijven dan mannen. De deelnemers werden op drie verschillende momenten in hun leven – op 16-, 22-, en 28-jarige leeftijd – gevraagd naar hun sexualiteit. Vrouwen hadden meer de neiging om zichzelf telkens anders te omschrijven dan mannen. De reden hiervan is uiteraard niet eenduidig.
 

 

Bron: Dailymail.co.uk

Voor iedereen die er dolgraag aan wil zitten, maar niet weet hoe.
Je bent heus niet gedoemd tot een bijnaam als ‘Koning Eénstoot’.
Het enige dat nodig is om jouw gedachtes op standje ‘sex’ te krijgen zijn twee watermeloenen op de fruitafdeling van de Albert Heijn. Voor vrouwen ligt dit iets ingewikkelder.