Zo ziet het perfecte mannenlichaam eruit, volgens vrouwen

Psyche

Meer buikspieren trainen, of toch niet? 

Het gaat om het innerlijk, toch? Ja, absoluut. Maar soms is het ook best fijn als je merkt dat iemand je buitenkant waardeert. Helaas wist je tot op heden nooit precies wat vrouwen mooi aan je vinden. Daarom is het erg interessant dat Treadmill Reviews onderzoek heeft gedaan naar de voorkeuren van vrouwen. Maar liefst 1.000 dames werkten mee aan het onderzoek, waardoor we kunnen stellen dat dit vrij geloofwaardige cijfers zijn.

De perfecte man

Volgens vrouwens is hun droomman langer dan 1.82 m en weegt ongeveer 84 kilo. Je kunt hierbij denken aan mannen als Bradley Cooper, Channing Tatum of Gerard Butler, mocht je nieuwsgierig zijn.

Daarnaast hebben de onderzoekers ook data verzameld over wat de “perfecte” maten zijn voor een man. Zo is de perfecte borstomtrek ongeveer 104 cm en de perfecte taille 84 cm.  

Haar

Wat betreft haarkleur, ziet 42 procent het liefst bruine lokken, gevolgd door blonde lokken met 22.5 procent. Zwart- en roodharigen scoren respectievelijk 21 en 11 procent.

Ogen

Ook bruine kijkers scoren vrij aardig, maar niet zo goed als blauwe ogen. 35 procent van de vrouwen valt meer op blauw dan op bruin (26 procent), gevolgd door groen (22 procent) en hazel (10 procent).

>> 14 eigenschappen die mannen vaak missen, volgens vrouwen > 

Op een rijtje

Zodoende kwamen de dames samen tot een hiërarchie van aantrekking. Vrouwen vallen dus het meest op:

Het gezicht: 33%
Billen: 21%
Borstpartij: 15%
Ogen: 10%
Benen: 8%
Buik: 3%

Misschien is een sixpack daarom niet je beste streven voor volgende zomer. Anders toch maar een extra leg day inplannen, voor die billen waar vrouwen van dromen.

De wetenschap weet inmiddels waarom en legt uit. 
Doelen stellen is goed, maar welke valkuilen komen er werkelijk bij kijken?
Zet jij steevast je lievelingsplaylist op tijdens je workout? Lees even mee.
Treinen zijn bijna altijd overvol – veel beter zal het de komende tijd waarschijnlijk niet worden. Resultaat: Sardines. Blik.