Foto: Getty

Zo maak je van Valentijnsdag een succes

Psyche

Kom je er toch nog makkelijk vanaf… 

Gemiddeld besteden we zo’n 16 euro aan Valentijnsdag. En dat is maar goed ook, want wat blijkt? Voor de meeste vrouwen is dit de feestdag waar ze het minste naar uitkijken. De reden: al die gespeelde romantiek voelt niet oprecht. Daarnaast gaat Valentijnsdag altijd gepaard met hoge verwachtingen – verwachtingen waar niet altijd aan wordt voldaan. Zo kijkt 34% van de vrouwen zelfs liever tv dan dat ze sex hebben op deze dag. Hè?!

Volgens relatie-expert Jane Greer leggen jullie de lat te hoog. “Jullie hebben het idee dat jullie iets leuks en enorm spannends gaan doen, dat zij zich sexy kleedt en dat jullie iets bijzonders zullen proberen – kortom: dat de sex fantastisch en explosief zal zijn. Het is moeilijk om aan zo’n verwachting te voldoen; dat je niet alleen sex móet hebben, maar dat het ook nog eens super moet zijn.”

 

>> Zo maak je haar gelukkig zonder dat het je ook maar iets kost <<

 

De sleutel tot succes/haar hart
Waar je dan wel goed aan doet? Negeren is in ieder geval uit den boze, dat zou nog weleens averechts kunnen werken. Pols in plaats daarvan van tevoren hoe ze over Valentijnsdag denkt en maak aan de hand van haar antwoorden een plan van aanpak.

Als ze weke knieën krijgt bij de gedachte aan clichés als chocolade en een bos rode rozen, dan haal je die gewoon een keer voor haar. Who cares of jij dat onzin vindt? Je doet haar er een plezier mee en bovendien is het gezegde happy wife, happy life er niet voor niets.

Heeft ze er niet zo’n uitgesproken mening over? Dan kan Valentijnsdag prima zo simpel zijn als gewoon wat extra tijd met haar doorbrengen. Goed nieuws, want zo doe je jezelf ook gelijk een plezier – en dat alles zonder dat één van de twee zich tekort gedaan of ongemakkelijk voelt.

Maandag: de mooiste dag van de week. Op dit moment lig je waarschijnlijk begraven onder een berg papierwerk, kreunend en steunend een bak cafeïne weg te werken om het nog een beetje haalbaar te laten lijken.
Waarom heb je het gevoel dat je op het randje van de afgrond balanceert vlak voor je in slaap valt?
Eén van je favoriete bezigheden wetenschappelijk verklaard
Je wordt voor de gek gehouden. Maar door wie?