Hoe veilig is wiet nou echt?

Psyche

Experts pleiten voor strikte richtlijnen, dit is waarom. 

Veel mensen houden wel van een jointje op z’n tijd, maar sommige experts zijn bezorgd over de potentiële impact die regelmatig marihuanagebruik met zich meebrengt. In een nieuw paper in Lancet Psychiatry beweren experts van King’s College London dat onderzoekers zich moeten focussen op een veiligere manier waarop de drug wordt gebruikt.

>> Dit is de enige legitieme reden om wiet te roken (speciaal voor mannen) >

In de afgelopen 40 jaar is cannabis namelijk dubbel zo sterk geworden en wordt het vaker ingezet voor medicinaal gebruik. Hoewel het paper wel zegt dat de kans klein is dat mensen met wiet-gerelateerde problemen zoals verslaving te kampen krijgen, benadrukt de auteur dat “met het snel veranderende politieke klimaat rondom cannabis”, het zeer belangrijk is om bijwerkingen en gerelateerde problemen de kop in te drukken. Veiligheid voor alles.

>> Hoe wiet de oorzaak is van je man boobs >

Sommige onderzoeken stellen dat hogere concentraties cannabidiol (CBD) in wiet een aantal negatieve effecten van tetrahydrocannabinol (THC) kan omkeren. Op basis van deze bevinding vragen onderzoekers de potentie van de drug te reguleren – in Nederland gebeurt dat al (gelukkig). Wel stellen ze dat er meer onderzoek nodig is om volledig te begrijpen hoeveel CBD er nodig is om THC uit te schakelen en in hoeverre dat een effect heeft op cognitieve ontwikkelingen van gebruikers en de kans op verslaving.

>> Hier lees je wat hardlopen en wiet met elkaar te maken hebben >

Uiteindelijk is het sowieso belangrijk dat er strikte richtlijnen gelden wanneer de overheid marihuana gaat legaliseren en de teelt controleerbaarder maakt. Hierdoor kan gebruik zo veilig mogelijk plaatsvinden. 

Welke verschillende persoonlijkheden hebben katten- en hondenmensen? De wetenschap spreekt.
Word je een beter mens van zomaar mensen gedag zeggen?
You're not alone, en dat is prettig. 
Meer buikspieren trainen, of toch niet? 
Wil jij ook al heel lang zo'n trouwe viervoeter? Nu heb je de beste reden ever.
Erover praten is niet slap. Tijd om jezelf een break te geven.