Deze alombekende apps verpesten je humeur

Psyche

Nieuw onderzoek ontdekte welke apps je humeur verpesten en verbeteren.

Veel tijd doorbrengen op je telefoon is niet gezond, dat weten we allemaal. De invloed die apps op je humeur hebben, reikt verder dan men tot nu toe dacht, stelt nieuw onderzoek. Website Time Well Spent en de app Movement hebben geanalyseerd van welke apps je het gelukkigst en het ongelukkigst wordt.

Het onderzoek hield van 200.000 iPhone-gebruikers bij hoeveel tijd ze op hun telefoon doorbrachten. Daarna werd gevraagd hoeveel van die tijd ze zich gelukkig of ongelukkig voelden. Het onderzoek wijst uit dat dating-, socialmedia- en gamingapps de grootste boosdoeners zijn als het aankomt op het ondermijnen van je happiness. Grindr gaat in dit rijtje aan kop, maar Tinder, Facebook, Instagram en Snapchat zijn ook vertegenwoordigd.

15 apps die je stemming negatief beïnvloeden:

1. Grindr

2. Candy Crush Saga

3. Facebook

4. WeChat

5. Candy Crush

6. Reddit

7. Tweetbot

8. Weibo

9. Tinder

10. Subway Surf

11. Two Dots

12. Instagram

13. Snapchat

14. 1010!

15. Clash Royale

Aan de andere kant zijn er ook apps die je humeur positief beïnvloeden. Het onderzoek wijst uit dat apps die verwant zijn met wellness, organiseren en relaxen je wel degelijk blijer maken. Calm(een meditatie-app die je helpt beter te slapen) staat in dit rijtje op de eerste plek. Gevolgd door apps als Headspace, MyFitnessPal, Spotify, Audible, Kindle en Google Calendar.

15 apps die je opgewekt maken:

1. Calm

2. Google Calendar

3. Headspace

4. Insight Timer

5. The Weather

6. MyFitnessPal

7. Audible

8. Wave

9. Amazon Music

10. Podcasts

11. Kindle

12. Evernote

13. Spotify

14. Weather

15. Canvas

Voor je de héle dag in Calm of Headspace duikt, eerst nog even dit: het onderzoek benadrukt dat het gevoel dat bepaalde apps teweegbrengen, nauw samenhangt met hoeveel tijd die je eraan spendeert. Hoe langer je met een app bezig bent, hoe ongelukkiger je wordt. En laten de apps die in het 'ongelukkig' rijtje staan, nou net de grootste tijdsrovers zijn.

Je kunt dus best blij worden van apps als Instagram, Facebook en Candy Crush als je de tijd die je ermee doorbrengt maar doseert. Time Well Spent en The Movement geven de volgende tijdguidelines:

22 minuten per dag Facebook vs. ☹️ 59 minuten

12 minuten per dag op CandyCrush in plaats van ☹️ 47 mins.

29 minuten per dag op Reddit in plaats van☹️ 57 mins.

26 minuten per dag op Instagram in plaats van ☹️ 54 mins.

 

Via Esquire.nl

De wetenschap weet inmiddels waarom en legt uit. 
Doelen stellen is goed, maar welke valkuilen komen er werkelijk bij kijken?
Zet jij steevast je lievelingsplaylist op tijdens je workout? Lees even mee.
Treinen zijn bijna altijd overvol – veel beter zal het de komende tijd waarschijnlijk niet worden. Resultaat: Sardines. Blik.