Zweten, zwoegen en spierpijn bij Robby Nelson Training Club

Lifestyle

De eerste editie Men's Health Ultimate Training Club zit erop. 

Zondag 1 oktober was het zo ver: de allereerste editie van Men’s Health Ultimate Training Club was een feit. In samenwerking met Robby Nelson Training Club hebben we een training neergezet die menig lezer nog lang zal bijblijven. Wat was dat zwoegen en zweten.

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-11

 

Bij binnenkomst kreeg iedereen een tof Nike-shirt en werden de Double Trouble-handschoenen aangedaan, ter voorbereiding op een work-outfit waar je u tegen zegt. Na de verstrekking van een flinke dosis H2O luidde Men's Health's Martyn de training in. 

 

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-154
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-8

 

Vervolgens kwam personal trainer Robby Nelson aan het woord, die begon met de tekst: "Ik ben hier niet gekomen om vrienden te maken!" Hij kwam z'n woord na. 'Niet lullen maar poetsen' was het motto en dat werd iedere aanwezige duidelijk gemaakt. Wat voor menigeen de volledige training beslaat, bleek deze uitputtingsrace slechts de warming-up te zijn. Wat... de...  

 

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-19
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-25

Na de warming up werd Robby Nelsons driekoppige team voorgesteld. Zij stonden hem tijdens de training bij en hielden de scores van de deelnemers bij, want de training bevatte een win-element. 

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-135
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-120

Robby maakte het verloop van de training duidelijk: 60 seconden kapotgaan en 12 seconden rust. 12 seconden? Jazeker, en trek er nog maar een paar seconden af – je verplaatsen van het ene naar het andere onderdeel bleek deel van de “rustpauze”. Bij de training voltooi je 4 rondes, waarbij elke ronde uit 4 te voltooien stations bestaat. Elk station bevat een ander onderdeel: Station 1 bestond uit touwspringen, station 2 uit krachtoefeningen, station 3 uit boksen en station 4 uit buikspieren trainen. Zodra de uitleg voor iedereen duidelijk was, werden fouten tijdens de training niet getolereerd. Fouten werden bestraft met een minuut lang jump-squats – 60 seconden hebben nog nooit zo lang geduurd. Deze manier van trainen wordt ook wel Double Trouble genoemd en is door Robby zelf bedacht. Het is een vorm van HIIT, waarbij de hoofdfocus ligt op snelheid, kracht en conditie. 

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-53
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-72
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-77
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-98
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-105

Robby en zijn crew dirigeerden de Men’s Health-lezers van de ene naar de ander oefening en zorgden dat niemand de kantjes ervan afliep. Grenzen werden opgezocht en dat bleek een heerlijk gevoel los te maken. Bleek dat iedereen veel meer kon dan 'ie in eerste instantie dacht. Gesloopt maar voldaan volgde een cooling down. De top drie fitste aanwezigen werden beloond met een prachtige trofee en ieder lid van de eerste Men’s Health Ultimate Training Club ging naar huis met een goedgevulde goodiebag. Op naar het volgende event!

MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-148
MH_Ultimate Training Club_ Robbie Nelson_-1
En zo te zien/merken/lezen heeft ‘ie er wel verstand van!
Het is namelijk beter voor je dan je denkt!
Doe deze checks regelmatig en je auto gaat een stuk langer mee.
En je hebt alleen maar je collega's nodig.
Misschien deze keer met een iets minder abrupt einde?