Yes! Er is eindelijk een gadget om planken iets draaglijker te maken

Lifestyle

De Stealth Core Trainer, om precies te zijn. 

Terwijl je aan het planken bent, loopt de tijd voor je gevoel twee keer zo langzaam. Planken voelt immers een beetje als tandenpoetsen: je doet het niet voor de lol, maar voor het resultaat. Dus stel je voor dat er een apparaat is waarmee plank-tijd sneller voorbij vliegt, en waarmee je ondertussen ook nog lol kunt beleven. Klinkt het te mooi om waar te zijn, of klinkt het als de Stealth Core Trainer? Gelukkig is dat laatste het geval. 

De Stealth Core Trainer is een soort bodyboard waarmee je leunend op je ellebogen je core af kunt slachten en tegelijkertijd ook een high score neer kunt zetten. Met één workout per dag (duurt ongeveer 3 minuten), train je meer dan 29 core-spieren en werk je spelenderwijs aan een keurig sixpack. Je vraagt je bijna af waarom Tell Sell deze Stealth Core Trainer nog niet verkoopt. 

Het bord maakt gebruik van slim trucje dat gamification wordt genoemd. Dit is een principe vanuit de gedragspsychologie waarmee je mensen gedrag aan kunt leren, of handelingen uit kunt laten voeren door hen spelenderwijs op het goede been te zetten. Het bord vereist namelijk dat je met je lichaam beweegt om een richtkruis of vliegtuig te besturen. Het gevolg is dat je meer bezig bent met je high score en daardoor eventjes vergeet dat planken de hel op aarde is. 

Daarnaast kun je het bord ook gebruiken om andere oefeningen zoals leg raises of twists mee te doen - of als dienblad tijdens het TV-kijken. Alles kan, maar je hoeft in ieder geval nooit meer ouderwets te planken. Hallelujah!


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Single mannen opgelet: dit is het bewijs dat je met sporten een stuk verder komt dan met daten.