Waarom spelers van PSV hun voeten insmeren met witte peper

Lifestyle

Raar maar waar. 

Tijdens koude dagen zoals we die afgelopen week hadden, draag je tijdens het voetballen waarschijnlijk meerdere lagen kleding. Bij je voeten wordt dat wat lastiger, want je kunt wel drie paar sokken aantrekken, maar dan passen je voetbalschoenen niet meer. Daarnaast trekt je lichaam het bloed vanuit je ledematen naar je core omdat het de organen beschermt, waardoor je voeten dus dubbele pech hebben. De masseur van PSV heeft daarom een handig trucje om de voeten tóch warm te houden.

Witte peper

Materiaalman Marcel Hover bespreekt met het Eindhovens Dagblad de maatregelen die worden genomen om spelers warm te houden. Hij vertelt dat de spelers ongeveer 4 lagen kleding dragen, waarvan 2 lagen thermokleding. Zoals we eerder al zeiden wordt dat bij de voeten lastig, dus hoe houden ze die warm? Het geheim zit ‘m in witte peper.

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

Masseur Eddy Pepels smeert de voeten van de PSV-spelers voor trainingen en/of wedstrijden in met witte peper. Dit bevordert de doorbloeding en hierdoor blijven de voeten wat langer warm. Ook voor keeper Jeroen Zoet hebben ze iets speciaals in petto. "Als het zo koud is als nu, zetten we in de rust voor Jeroen twee flessen met heet water klaar. Daar kan ‘ie even zijn handen aan warm maken, want die handschoenen zijn nat en dus verrekkes koud," zegt Zoet.

Dus stop maar snel een busje witte peper in je voetbaltas voor de komende training en/of wedstrijd.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Never Offside

 

Wil jij dit jaar met een beperkt budget een memorabele reis maken? Volgens Lonely Planet zijn dit dan de 10 beste bestemmingen.
Je wilt die baan? Dan moet je jezelf wel serieus nemen. Deze acht dingen moet je nooit op je cv zetten.