Waarom koffiedrinkers aardiger gevonden worden

Lifestyle

Door meer koffie te drinken, kom je hoger op de sociale ladder te staan

Een vroege zonsopgang en de ‘nou, eentje dan’ na het werk zorgen ervoor dat het moeilijk is om je zesurige werkdag vol te houden (even serieus, wie werkt er nou echt acht uur achter elkaar?). Maar, of je nu gewend bent aan je chronisch slaapgebrek of niet, probeer je te herinneren dat vermoeidheid meer schade aanricht dan deugd doet. Je kunt bijvoorbeeld je ogen niet openhouden. En nu denk je: waarom is dat erg? Nou, je gezichtsuitdrukking bepaalt waar je op de sociale ladder staat.

Onderzoekers ontdekten dat ‘subtiel fronsen’ – een mond die iets naar beneden staat – wordt gezien als een teken van negativiteit. Waar jij jezelf misschien ziet als een ‘rustige werknemer’, zien anderen je waarschijnlijk als de chagrijnige collega waar ze het liefst met een enorme boog omheen cirkelen. Dat wil je niet. Een casual glimlach werd daarentegen gezien als een teken van alertheid en hard werken. Hoe je aan die alertheid komt? Simpelweg door een bak koffie. 

Ons advies? Wanneer koffie alleen niet volstaat, probeer dit: bewaar de gemalen koffiedrab, laat het afkoelen en smeer het onder je ogen. Laat het daar 5 minuten zitten. Cafeïne zorgt dat bloedvaten onder de huid niet meer opgezet zijn. Klaar ben je. Voor de dag met die vrolijke kop van je. Hartstikke gezellig wordt het vandaag. Over een half jaartje heb je die promotie binnen. Wedden?

Je denkt dat je ze niet nodig hebt, we leggen uit waarom dat onzin is. 
Af en toe heb je gewoon een steuntje in de rug nodig.