Waarom Kyle Walker, Gareth Bale en Radja Nainggolan gaten in hun sokken knippen

Lifestyle

Daar is over nagedacht! 

Tijdens de wedstrijd Burnley – Manchester City viel iets op: de voetbalsokken van Kyle Walker zagen er wat anders uit dan de sokken van zijn teamgenoten. Bij nadere inspectie bleek dat Walker ter hoogte van de kuiten een aantal gaten in zijn sokken had geknipt, wat ons deed ons denken aan Gareth Bale en Nainggolan, die dat in het verleden ook al deden. Dan rest nu nog de vraag: waarom?

Gaten in de sokken

Moderne voetbalsokken zijn ontworpen om de bloedcirculatie te bevorderen, zodat krampen en andere pijntjes minder snel ontstaan. Hiervoor is het echter wel noodzakelijk dat de sokken een heel strakke fit hebben. Naar verwachting vinden de desbetreffende spelers deze spanning op de kuiten onprettig en dat kan dan weer te maken hebben met al bestaande klachten in de kuit. Door gaten in de strakke sokken te knippen wordt de spanning van de kuit gehaald. Het was overigens niet de eerste keer dat Walker het deed, want hieronder zijn ook de gaten in zijn sokken te zien.

Volgens verschillende medici hebben de gaten trouwens vooral een psychologisch effect. Er bestaat in ieder geval geen bewijs dat het kuitblessures zou verminderen. Toch kan het een goede oplossing zijn als je jezelf er als speler beter door gaat voelen.

Gerelateerd: Waarom squatten goed is voor je voetbalprestaties

Gaten in de sokken knippen valt al onder de categorie opmerkelijk, maar wat dacht je van gaten in de voetbalschoenen knippen? Ook dat gebeurt wel eens om verschillende redenen. Coutinho deed het al eens bij Liverpool en de Duitse verdediger Mats Hummels bij Bayern.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Never Offside 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Je denkt dat je ze niet nodig hebt, we leggen uit waarom dat onzin is. 
Af en toe heb je gewoon een steuntje in de rug nodig.