Waarom 'First Team: Juventus' nu al de tofste sportdocu van 2018 is (trailer)

Lifestyle

Netflix' nieuwste documentaire is een ode aan de Oude Dame en een absolute must-see. 

Als je al een documentaire over een Italiaanse voetbalclub zou willen maken, dan moet 'ie wel over Juventus gaan. Geen ploeg in de Serie A heeft de afgelopen jaren zijn stempel zo op de competitie kunnen drukken —zowel positief als negatief— als de Oude Dame.

In 2006 degradeerde de club uit Turijn bijvoorbeeld naar de Serie B door een omkoopschandaal. Maar in de voetballerij kan het tij snel keren en de afgelopen zes jaar won Juventus tamelijk eenvoudig het landskampioenschap en stonden ze in 2015 en 2017 in de finale van de Champions League.

Daarnaast bestaat het team uit een aantal characters die je in het huidige voetbal bijna niet meer tegenkomt. Denk aan sterkhouders als de hondstrouwe keeper Gianluigi Buffon die op 40-jarige leeftijd van geen ophouden weet. Of Giorgio Chiellini, die op zaterdag de verdediging leidt, maar vorig jaar gewoon even cum laude zijn masterdiploma in 'Business Administration' behaalde.

Dan hebben het niet eens over de immer onberispelijk geklede Claudio Marchisio of de bonkige aanvalsleider Gonzalo Higuaín. Op papier is Juventus dus een samenraapsel kleurrijke individuen, maar in de loop van de jaren heeft coach Massimiliano Allegri er een winnend en uiterst gedisciplineerd team van weten te maken. Hoe 'ie dat flikt zie je in de aankomende Netflix documentaire First Team: Juventus die 16 februari verschijnt.

Je hoeft geen Richard Branson of Felix Baumgartner te heten om de avonturier uit te hangen. Trotseer extreme condities, push jezelf tot buitenmenselijke prestaties of geniet op een bijzondere manier van de grootsheid van de natuur. Welke grootste thrills moeten op de bucket list van iedere amateur-avonturier?
Kom 31 augustus langs voor gratis workshops, workouts, demo’s, talks en meer. 
Wees niet de man die Nederlands spreekt tegen een Spaanse ober.
Word jij - net als de rest van Nederland - liever niet gestoken? Zo hou je die insecten op een afstand.
Smalltalk is niet voor iedereen weggelegd, maar met deze opmerkelijke weetjes kun je ook aardig interessant overkomen op je gesprekspartner.
Drink jij brosé en eet jij bronuts? Dan is het tijd om je eigen mannelijkheid te herijken.