Voetbalkoningin Lieke Martens straalt op de cover van Women’s Health

Lifestyle

“Het afgelopen jaar was er eentje om in te lijsten.”

2017 was het jaar van Lieke Martens. De titel van Beste Voetbalster ter wereld sleepte ze in de wacht naast haar held Christiano Ronaldo, die tot beste voetballer ter wereld verkozen werd. Kunnen we Lieke Martens nu met recht de vrouwelijke Ronaldo noemen? Als het aan ons ligt wel. Deze maand staat ze op de Women’s Health cover en WH sprak met haar over snoeihard trainen, het najagen van je dromen en de daarbij horende opofferingen. Het uitgebreide interview lees je in het magazine zelf, die op donderdag 8 februari in de winkels ligt. 

Dromenjager
Van het Women's Health maart/april-nummer siert power chick Lieke Martens de cover met reden. Van goud op het EK tot de prijs voor Europees voetbalster van het jaar en de FIFA riep haar zelfs uit tot beste speelster ter wereld. Lieke is nog maar 25 jaar, maar woont al zo’n tien jaar op zichzelf, om haar droom te kunnen verwezenlijken. “Als puber verhuisde ik naar Amsterdam. Dat was best lastig: ik deed daar eindexamen, terwijl mijn vriendinnen nog op mijn vorige school zaten. Ik heb een vaste vriendinnengroep van negen meiden, die allemaal hebben gezien wat ik voor het voetbal moest doen en laten. Daarom was het erg mooi dat het EK in eigen land was: ze waren bij elke wedstrijd aanwezig."

lieke-martens-cover-Women-s-Health
pixel_

“Het afgelopen jaar was er eentje om in te lijsten”, antwoordt Lieke stralend als we haar vragen hoe ze terugkijkt op alles wat er is gebeurd. “Je stopt veel in je carrière en hoopt altijd iets te winnen, met Oranje en als speelster. Het is bizar dat die dromen in anderhalve maand tijd uitkwamen. Ik ben al vanaf mijn vijftiende uit huis, dus ik heb er veel voor moeten doen én laten. Maar dat het allemaal ook echt zou gebeuren, had ik niet kunnen hopen.”

Fotocredits: Pablo Albacete

Via Women's Health

Zocht je nog iets leuks voor Valentijnsdag? Bestel hem hier zonder verzendkosten voor €4,99.

Je denkt dat je ze niet nodig hebt, we leggen uit waarom dat onzin is. 
Af en toe heb je gewoon een steuntje in de rug nodig.