Tussen deze jaren geboren? Dan ben je vanaf nu officieel een millennial

Lifestyle

Grote kans dat jij er ook bij hoort. 

Die millennials, niet waar? Met hun tekort aan huizen, afnemende seksleven en liberale ideeën. Hoe is het om er eentje te zijn?

Als je je afvraagt hoe het is om een deel te zijn van de meest gedemoniseerde generatie ooit, dan heeft nieuw onderzoek eindelijk het antwoord. En het is maar een select groepje.

De prominente Amerikaanse denktank Pew Research Centre heeft aangekondigd dat de term 'millennial' alleen gebruikt mag worden voor mensen die geboren zijn tussen 1981 en 1996. Dat betekent dat als je niet tussen de 22 en 36 bent, je niet meedoet.

In een blog legt president van het onderzoekscentrum Michael Dimock het uit: "Om het analytisch betekenisvol te laten zijn wordt 1996 als laatste geboortejaar van de millennials gezien."

Daarnaast legde Dimock uit dat een paar definiërende evenementen hebben plaats genomen die hebben geleid tot deze term. Zo zijn ze allemaal opgegroeid in een tijd die gekenmerkt wordt door 9/11, de oorlogen in Afghanistan en Irak, Amerika's eerste zwarte president en de economische crisis.

Bovendien is hun volwassenwording gelijk gelopen met de opkomst van het internet en zijn het 'quick adopters' van nieuwe technologie. Generatie Z daarentegen kan zich geen tijd zonder voorstellen, waar millennials hun levens hierop moesten aanpassen.

Het komt dus op het volgende neer: als je je nog een tijd van ongekende vrijheid en geluk kunt voorstellen zonder geobsedeerd te zijn met social media, dan ben je een millennial!


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Wees gerust: het wordt voorlopig alleen maar beter, toch?
Het enige dat je hoeft te doen is je zeven vrienden op te trommelen, een skihelm op te zetten en tussen december en april paraat te staan.
Van ijshockey tot voetbal, en van basketball tot boksen; bij het verschijnen van een film over Eddie the Eagle presenteren wij het ultieme sportfilmoverzicht.
Waarom je die twee welverdiende vrije dagen eigenlijk elke week hebt? Wij hebben het antwoord.