Sunnery James toont zijn superfitte body voorop de nieuwe Men's Health

Lifestyle

"Ik heb mijn trainer de afgelopen 3 maanden meer gebeld en geappt dan mijn eigen vrouw." 

Dj Sunnery James reist de hele wereld over. Hij is ook vader van 2 jonge kinderen, superfit en altijd positief. Hoe doet hij dat? "Je went aan dit leven. Ik heb zelfs nooit meer een jetlag," zegt hij in het nieuwe nummer van Men's Health dat vanaf 18 mei in de winkels ligt. 

GettyImages-516329360

© Stef Nagel

Voor Sunnery is de covershoot in de Amsterdamse wijk IJburg een thuiswedstrijd. Hoewel de dj de hele wereld over vliegt om te draaien op de grootste festivals, voor soms wel tienduizenden fans, is Amsterdam zijn favoriete plek op aarde. Hier werd hij 37 jaar geleden geboren – als Sunnery James Gorré – en heeft hij het grootste deel van zijn leven gewoond. “Zodra ik weer voet aan land zet in Amsterdam, gaat mijn hart letterlijk sneller kloppen. Dit is thuis.”

_L1A8214

© Stef Nagel

Sunnery is de helft van het internationaal succesvolle dj-team Sunnery James & Ryan Marciano (SJRM). De mannen kennen elkaar al sinds hun late tienerjaren en vormen sinds 2000 een onafscheidelijk house-duo. Dat ‘onafscheidelijk’ is bijna een understatement: in principe krijg je de een niet zonder de ander. Maar voor Men’s Health maakte Sunnery graag een uitzondering. Je moet wel heel goede vrienden zijn, wil je zo veel tijd met elkaar kunnen doorbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen. Een snelle blik op het tourschema van de mannen verraadt veel over de drukte in de festivalmaanden, maar Sunnery hoor je niet klagen. “Het gebeurt weleens dat we op donderdag van huis gaan, diezelfde avond ergens in Azië draaien, vervolgens doorvliegen naar het Oostblok om op vrijdag een show te doen, afsluiten ergens in Zuid-Europa en op zondag of maandag pas weer thuis zijn. Je went eraan. Ik heb zelfs nooit meer een jetlag.”

Gezonde balans

Natuurlijk ligt de werkdruk hoog, maar daar heeft de dj zo zijn trucjes voor. “Mijn vader leerde me ooit mediteren, dat doe ik al bijna mijn hele leven om de chaos in m’n hoofd af en toe weer op een rijtje te krijgen. Ik probeer minstens 3 tot 4 keer per maand te mediteren.” Daarbij probeert hij zo veel mogelijk weg te blijven van verleidingen. Niet elk feest waar hij draait, mondt ook daadwerkelijk uit in een feestje. “Ik zie om me heen wel dj’s die dat niet los kunnen zien. Een jongen – ik ga geen namen noemen – heb ik er echt aan onderdoor zien gaan."

Hoewel Sunnery’s basis goed was (hij traint al jaren minstens eens per week met Hank), moest hij in de aanloop naar de fotoshoot toch flink aanpoten. Hij vertelt hoe hij de afgelopen 3 maanden in praktisch elk restaurant een foto maakte van de menukaart, om Hank te vragen wat hij daar mocht eten. Op vliegvelden en backstage tijdens optredens deed hij hetzelfde. “Ik heb Hank de afgelopen 3 maanden meer gebeld en geappt dan m’n eigen vrouw,” lacht Sunnery. Wat hij het lastigst vond om te laten staan? Dat was niet de alcohol, geen hamburgers of chocolade.... Wat het wel was en hoe Sunnery zo fit is geworden (inclusief trainingsschema), lees je op pagina 46 van ons nieuwe juni-nummer. 

MH18006-cover-cmyk-HR
Untitled-1

Koop hem in de winkel, of bestel hem hier los zonder verzendkosten voor €5,99. 

Padel lijkt op tennis, maar dan anders. Kom er achter of dit iets is voor jou.
Wees gerust: het wordt voorlopig alleen maar beter, toch?
Het enige dat je hoeft te doen is je zeven vrienden op te trommelen, een skihelm op te zetten en tussen december en april paraat te staan.
Van ijshockey tot voetbal, en van basketball tot boksen; bij het verschijnen van een film over Eddie the Eagle presenteren wij het ultieme sportfilmoverzicht.
Waarom je die twee welverdiende vrije dagen eigenlijk elke week hebt? Wij hebben het antwoord.