Schrijver Peaky Blinders vertelt waar en wanneer de serie stopt

Lifestyle

Er is ook goed nieuws: er komt nog een film achteraan.

Vorige week kregen we het goede nieuws te horen dat Peaky Blinders doorgaat met een zesde en zevende seizoen. Dat klinkt ons als muziek in de oren en al helemaal wanneer scenarioschrijver Steven Knight ons ook nog eens een klapper van een einde belooft.

Zondagavond tijdens de BAFTA Awards (de Britse Oscars) won de serie in de categorie drama. Hier kondigde Knight gelijk even aan dat de serie na seizoen zeven zal eindigen: "Het was mijn ambitie om het een verhaal te maken over een gezin tussen twee oorlogen, dus ik wilde altijd al afsluiten met het eerste luchtalarm in Birmingham in 1939," zei Knight tegen Digital Spy. "Het kost nog drie seizoenen om dat punt te bereiken."

Ook Cillian Murphy zal weer als Thomas Shelby te zien zijn in de nieuwe seizoenen, terwijl zijn fictieve broer John Shelby in seizoen vier de dood heeft gevonden. Joe Cole haakt dus af, maar dat was zijn eigen keuze.

De acteur is te zien in Black Mirror en heeft meerdere projecten voor films lopen, waardoor hij de treurige keuze moest maken om Peaky Blinders te verlaten. "Het was gewoon mijn tijd, maar daarmee krijgen andere rollen de kans om te groeien binnen het verhaal," zegt Cole.

Behalve twee extra seizoenen kunnen we nog meer verwachten: Knight staat open voor nieuwe ideeën rondom de serie, zoals een musical, ballet en film. "Ik zou dat niet helemaal aan het einde willen doen, maar misschien tussen twee seizoenen in."

Alleen maar goed nieuws rondom deze serie, maar je moet nog wel even geduld hebben: seizoen vijf verschijnt in 2019 op Netflix. Ondertussen wordt seizoen zes opgenomen in de herfst van 2018!

 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?

Via Esquire.nl

Je hoeft geen Richard Branson of Felix Baumgartner te heten om de avonturier uit te hangen. Trotseer extreme condities, push jezelf tot buitenmenselijke prestaties of geniet op een bijzondere manier van de grootsheid van de natuur. Welke grootste thrills moeten op de bucket list van iedere amateur-avonturier?
Kom 31 augustus langs voor gratis workshops, workouts, demo’s, talks en meer. 
Wees niet de man die Nederlands spreekt tegen een Spaanse ober.
Word jij - net als de rest van Nederland - liever niet gestoken? Zo hou je die insecten op een afstand.
Smalltalk is niet voor iedereen weggelegd, maar met deze opmerkelijke weetjes kun je ook aardig interessant overkomen op je gesprekspartner.
Drink jij brosé en eet jij bronuts? Dan is het tijd om je eigen mannelijkheid te herijken.