Rennen als Forrest Gump? Deze man flikte het in real life

Lifestyle

Run, Forrest, run!

Eén van de meest iconische hardloopscènes allertijden is toch wel die ene waarin Forrest Gump eindeloos door Amerika lijkt hard te lopen. Onmogelijk om in het echt te doen zou je denken, maar het tegendeel is inmiddels waar gebleken.  

Robert Pope uit het Engelse Liverpool heeft de afgelopen zeven maanden door Amerika gerend - en wel de exacte route die Forrest Gump liep in de film. Robert loopt zelfs met de kenmerkende baard en rode baseballpet. Hij startte in Alabama, de thuisstaat van Forrest Gump, en rende vervolgens naar Californië, New Mexico, Texas, Tenessee en Washington D.C. Tot slot verplaatste hij zich via de oostkust omhoog om de Boston Marathon te rennen, die hij in een tijd van 2:58:46 finishte.

Waarom hij deze eindeloos lijkende marathon aflegde? Allereerst omdat Forrest Gump Roberts favoriete film is - hij heeft de film zo’n tien keer gezien en de hardloopscène wel honderd keer bekeken. Naast het feit dat hij zijn lievelingsfilm op de ultieme manier wilde vereren, haalde Robert geld op voor goede doelen die iets voor hem betekenden. Forrest Gump liep in de film onder andere voor wereldvrede, vrouwenrechten, daklozen, milieu en dieren. Robert doet hetzelfde en steunt met zijn hardloopactie twee goede doelen: World Wildlife Fund (WWF) en Peace Direct.

Hij heeft inmiddels meer dan 24.000 km gelopen en bijna 10.000 euro opgehaald. Daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen, want hij denkt nog niet aan stoppen.

Gerelateerd: Hardlopen? Zo begin je ermee


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Zo maak je de beste herinneringen met je bro's for life. Hoeveel kunnen jullie er al afstrepen?
Van Ibiza tot Bali, we vertellen je precies of je het geld snel bij elkaar hebt. 
"Ik heb mijn trainer de afgelopen 3 maanden meer gebeld en geappt dan mijn eigen vrouw."