Rennen als Forrest Gump? Deze man flikte het in real life

Lifestyle

Run, Forrest, run!

Eén van de meest iconische hardloopscènes allertijden is toch wel die ene waarin Forrest Gump eindeloos door Amerika lijkt hard te lopen. Onmogelijk om in het echt te doen zou je denken, maar het tegendeel is inmiddels waar gebleken.  

Robert Pope uit het Engelse Liverpool heeft de afgelopen zeven maanden door Amerika gerend - en wel de exacte route die Forrest Gump liep in de film. Robert loopt zelfs met de kenmerkende baard en rode baseballpet. Hij startte in Alabama, de thuisstaat van Forrest Gump, en rende vervolgens naar Californië, New Mexico, Texas, Tenessee en Washington D.C. Tot slot verplaatste hij zich via de oostkust omhoog om de Boston Marathon te rennen, die hij in een tijd van 2:58:46 finishte.

Waarom hij deze eindeloos lijkende marathon aflegde? Allereerst omdat Forrest Gump Roberts favoriete film is - hij heeft de film zo’n tien keer gezien en de hardloopscène wel honderd keer bekeken. Naast het feit dat hij zijn lievelingsfilm op de ultieme manier wilde vereren, haalde Robert geld op voor goede doelen die iets voor hem betekenden. Forrest Gump liep in de film onder andere voor wereldvrede, vrouwenrechten, daklozen, milieu en dieren. Robert doet hetzelfde en steunt met zijn hardloopactie twee goede doelen: World Wildlife Fund (WWF) en Peace Direct.

Hij heeft inmiddels meer dan 24.000 km gelopen en bijna 10.000 euro opgehaald. Daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen, want hij denkt nog niet aan stoppen.

Gerelateerd: Hardlopen? Zo begin je ermee


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Je hoeft geen Richard Branson of Felix Baumgartner te heten om de avonturier uit te hangen. Trotseer extreme condities, push jezelf tot buitenmenselijke prestaties of geniet op een bijzondere manier van de grootsheid van de natuur. Welke grootste thrills moeten op de bucket list van iedere amateur-avonturier?
Kom 31 augustus langs voor gratis workshops, workouts, demo’s, talks en meer. 
Wees niet de man die Nederlands spreekt tegen een Spaanse ober.
Word jij - net als de rest van Nederland - liever niet gestoken? Zo hou je die insecten op een afstand.
Smalltalk is niet voor iedereen weggelegd, maar met deze opmerkelijke weetjes kun je ook aardig interessant overkomen op je gesprekspartner.
Drink jij brosé en eet jij bronuts? Dan is het tijd om je eigen mannelijkheid te herijken.