In een Sassenheims museum staat voor ruim 10 miljoen aan whiskey

Lifestyle

Whiskeyliefhebbers, verenigt u! 

Begint je hart sneller te kloppen en je speekselaanmaak toe te nemen bij de gedachte aan dit bruin-goude goedje? Mooi. Dan vind je het vast geen straf om te horen dat in het Zuid-Hollandse dorp Sassenheim een whiskeycollectie staat waar je stil, bang, emotioneel en blij van wordt.

Denk je dat we overdrijven? Misschien helpt het als we je vertellen dat de collectie maar liefst 3.103 flessen telt, met een totale waarde van ruim €10 miljoen. "Het is bijna onmogelijk om deze collectie te beschrijven," zegt directeur Michel Kappen tegen NU.nl. "Vergelijk het met een serie schilderijen van Rembrandt die in een bepaalde periode zijn gemaakt en die je integraal van iemand kunt overnemen. Van de 3.103 flessen is het ene exemplaar nog zeldzamer dan het andere."

vcollection

Historische flessen

De collectie is overgenomen van een oude, Italiaanse verzamelaar die zijn nageslacht niet kon enthousiasmeren met zijn unieke hobby. Zodoende besloot hij zijn collectie in Sassenheim onder te brengen bij Scotch WhiskeyDankzij de financiële hulp van 12 particuliere investeerders, was het bedrijf in staat om dit unieke stukje whiskeyhistorie in huis te halen. Zo bevat de collectie flessen uit de jaren 30 en 40 en zelfs één exemplaar uit 1843. Plotseling lijkt die 20 jaar oude rakker in je kast iets minder bijzonder, niet? 

Mocht je een kijkje willen nemen, dan is dat uiteraard mogelijk. Dinsdag openen de deuren en kun je zowel de Italiaan als zijn collectie in levenden lijve bewonderen. 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Je denkt dat je ze niet nodig hebt, we leggen uit waarom dat onzin is. 
Af en toe heb je gewoon een steuntje in de rug nodig.