Hafþór Júlíus Björnsson is nu de sterkste man op aarde dankzij een deadlift van 472 kg

Lifestyle

Ja, je leest het goed: 472 kg! 

Amper een maand geleden zagen we nog hoe Hafþór Júlíus Björnsson maar liefst 440 kg de lucht in hees, maar gek genoeg is dat inmiddels alweer oud nieuws. The Mountain wist afgelopen week namelijk 32 kilo bij zijn vorige prestatie op te tellen. Hiermee pakte hij de titel 'Strongest man on earth' bij de Arnold Strongman Classic. Totaal tilde hij - voor de mensen die niet zo snel zijn met rekenen - 472 kilo, om precies te zijn. Het is bijna niet voor te stellen dat je als mens hiertoe in staat bent. 

Mocht je daarom meer willen weten over dit hele gebeuren of over Hafþór Júlíus Björnsson zelf, dan raden we je zeker de documentaire Born Strong aan. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat je ongeveer moet doen om zulke bizarre gewichten te kunnen tillen. Kleine spoiler: ONTZETTEND VEEL ETEN en ONTZETTEND ZWAAR TRAINEN. O, en goede genen helpen ook mee, natuurlijk. 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Wees gerust: het wordt voorlopig alleen maar beter, toch?
Het enige dat je hoeft te doen is je zeven vrienden op te trommelen, een skihelm op te zetten en tussen december en april paraat te staan.
Van ijshockey tot voetbal, en van basketball tot boksen; bij het verschijnen van een film over Eddie the Eagle presenteren wij het ultieme sportfilmoverzicht.
Waarom je die twee welverdiende vrije dagen eigenlijk elke week hebt? Wij hebben het antwoord.