Geen beslagen ruiten meer

Lifestyle

Niemand heeft autoruiten krabben als hobby. Zo voorkom je dat je ook de ruiten aan de bínnenkant moet ontijzen.

Voorkom nattigheid
De oorzaak van beslagen ramen is de vochtige lucht in je auto. Als de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich af tegen je ramen. Voorkom dus dat er extra H2O de auto binnenkomt. Schudt natte paraplus goed uit en leg ze in de kofferbak, net als je bezwete sportkleding. Ligt er veel sneeuw? Ga zitten en klop je schoenen goed uit voordat je je benen de auto intrekt.
Maak je ramen schoon
Je wast vaak de buitenkant van je auto, maar de binnenkant heeft ook geregeld een poetsbeurt nodig. Vuil geeft vocht houvast waardoor je ruiten makkelijk beslaan.
Niet vegen
Je eerste reactie is het vegen van de ruiten als ze beslagen zijn, maar het enige wat je doet is het verplaatsen van vocht van je ruit naar het stuk stof dat je erlangs haalt, zonder dat je het uit de auto haalt. Stap je een auto in, veeg dan niet de ruiten, maar zet de blower op vol vermogen op je ramen gericht.
Trek verse lucht naar binnen
Als je de airco op recirculeren zet, verplaats je het vocht in je auto alleen maar, terwijl jouw zweten en ademen nog meer vocht veroorzaakt. Laat verse, droge lucht naar binnen en je werkt het vocht naar buiten.

Zin in een festival dat het eten van sterrenchefs combineert met goede muziek? Dan moet je zaterdag 2 juli naar Japies Hof in Amsterdam-Oost.
Matthew McConaughey wil terugkeren in 'True Detective' en wij willen dat ook!
Jij dacht alles over je iPhone te weten? Think again! Achter de wereld van camera shortcuts en batterij-boostende features zit een tal van geheime codes waar je niks van wist.
… en andere dingen die alleen piloten weten.
Sinds 2009 lanceert ESPN jaarlijks The Body Issue magazine. Eigenlijk is dit één grote ode aan het sportlichaam. Op 6 juli komt editie 2016 uit en we weten al dat basketballer Dwyane Wade en Christen Press er in staan (zie foto's) en ook is bekendgemaakt dat Conor McGregor zijn opwachting maakt. Wij kijken nu nog even terug naar de beste en mooiste lichamen en foto’s uit voorgaande edities.