Geen beslagen ruiten meer

Lifestyle

Niemand heeft autoruiten krabben als hobby. Zo voorkom je dat je ook de ruiten aan de bínnenkant moet ontijzen.

Voorkom nattigheid
De oorzaak van beslagen ramen is de vochtige lucht in je auto. Als de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich af tegen je ramen. Voorkom dus dat er extra H2O de auto binnenkomt. Schudt natte paraplus goed uit en leg ze in de kofferbak, net als je bezwete sportkleding. Ligt er veel sneeuw? Ga zitten en klop je schoenen goed uit voordat je je benen de auto intrekt.
Maak je ramen schoon
Je wast vaak de buitenkant van je auto, maar de binnenkant heeft ook geregeld een poetsbeurt nodig. Vuil geeft vocht houvast waardoor je ruiten makkelijk beslaan.
Niet vegen
Je eerste reactie is het vegen van de ruiten als ze beslagen zijn, maar het enige wat je doet is het verplaatsen van vocht van je ruit naar het stuk stof dat je erlangs haalt, zonder dat je het uit de auto haalt. Stap je een auto in, veeg dan niet de ruiten, maar zet de blower op vol vermogen op je ramen gericht.
Trek verse lucht naar binnen
Als je de airco op recirculeren zet, verplaats je het vocht in je auto alleen maar, terwijl jouw zweten en ademen nog meer vocht veroorzaakt. Laat verse, droge lucht naar binnen en je werkt het vocht naar buiten.

Natuurlijk zijn er te veel prachtige plekken op aarde om ze allemaal in één lijst te kunnen zetten, maar we hebben de mooiste 15 verzameld die je echt een keer zou moeten zien. Ook al is dat vanachter je scherm.
13 uur, 4 ledematen, 1 stoel: met deze tips maak je er het beste van.
Maandelijks schrijft journalist Jan Dijkgraaf in Men's Health een open brief aan een bekend persoon. Ditmaal richt hij zijn pennenvrucht aan Donald Trump. 
Wie de Spelen een beetje volgt (lees: iedereen, overal), weet dat er al een aantal bizarre gebeurtenissen zijn voorgevallen. We sommen een aantal voor je op.
Was de #candyass-tirade van Dwayne Johnson gericht aan Statham? 
Omdat de vertaling van het woord samba ervoor gaat zorgen dat haar puntje bij jouw paaltje terechtkomt.