Geen beslagen ruiten meer

Lifestyle

Niemand heeft autoruiten krabben als hobby. Zo voorkom je dat je ook de ruiten aan de bínnenkant moet ontijzen.

Voorkom nattigheid
De oorzaak van beslagen ramen is de vochtige lucht in je auto. Als de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich af tegen je ramen. Voorkom dus dat er extra H2O de auto binnenkomt. Schudt natte paraplus goed uit en leg ze in de kofferbak, net als je bezwete sportkleding. Ligt er veel sneeuw? Ga zitten en klop je schoenen goed uit voordat je je benen de auto intrekt.
Maak je ramen schoon
Je wast vaak de buitenkant van je auto, maar de binnenkant heeft ook geregeld een poetsbeurt nodig. Vuil geeft vocht houvast waardoor je ruiten makkelijk beslaan.
Niet vegen
Je eerste reactie is het vegen van de ruiten als ze beslagen zijn, maar het enige wat je doet is het verplaatsen van vocht van je ruit naar het stuk stof dat je erlangs haalt, zonder dat je het uit de auto haalt. Stap je een auto in, veeg dan niet de ruiten, maar zet de blower op vol vermogen op je ramen gericht.
Trek verse lucht naar binnen
Als je de airco op recirculeren zet, verplaats je het vocht in je auto alleen maar, terwijl jouw zweten en ademen nog meer vocht veroorzaakt. Laat verse, droge lucht naar binnen en je werkt het vocht naar buiten.

Op 4 december vindt er, na afwezigheid van vijf jaar, weer een groot kickboksgala plaats in Amsterdam. En niet zomaar eentje, maar GLORY 26 in de RAI, waar onder anderen wereldkampioenen Rico Verhoeven en Nieky Holzken hun titels verdedigen. De avond ervoor organiseert De Balie in Amsterdam een discussieavond over de vechtsport plaats: ‘Osu – Een ode aan de vechtsport’.
Bij een eerste ontmoeting zorg je dat je zoveel mogelijk informatie over de dame in kwestie vergaart. Onze tip: check of ze whisky drinkt.
Het dorpje Warstein in Sauerland is natuurlijk bekend om Warsteiner. Bier dat al sinds 1753 wordt gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot (1516) in één van de modernste brouwerijen van Europa. Het merk gaat dus met de tijd mee en lanceerde onlangs de zesdelige ‘Do it right’ documentairereeks.
Naar verluidt is 'emoji' de snelst groeiende taal ooit zijn. Zorg dus dat je emoji's niet verkeerd opvat en gebruikt.
Een spannend kickboksdrama met Waldemar Torenstra in de hoofdrol!
Ben jij een ware transformatie ondergaan? Deel je verhaal en wie weet sta jij straks in een artikel op Menshealth.nl.