Geen beslagen ruiten meer

Lifestyle

Niemand heeft autoruiten krabben als hobby. Zo voorkom je dat je ook de ruiten aan de bínnenkant moet ontijzen.

Voorkom nattigheid
De oorzaak van beslagen ramen is de vochtige lucht in je auto. Als de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich af tegen je ramen. Voorkom dus dat er extra H2O de auto binnenkomt. Schudt natte paraplus goed uit en leg ze in de kofferbak, net als je bezwete sportkleding. Ligt er veel sneeuw? Ga zitten en klop je schoenen goed uit voordat je je benen de auto intrekt.
Maak je ramen schoon
Je wast vaak de buitenkant van je auto, maar de binnenkant heeft ook geregeld een poetsbeurt nodig. Vuil geeft vocht houvast waardoor je ruiten makkelijk beslaan.
Niet vegen
Je eerste reactie is het vegen van de ruiten als ze beslagen zijn, maar het enige wat je doet is het verplaatsen van vocht van je ruit naar het stuk stof dat je erlangs haalt, zonder dat je het uit de auto haalt. Stap je een auto in, veeg dan niet de ruiten, maar zet de blower op vol vermogen op je ramen gericht.
Trek verse lucht naar binnen
Als je de airco op recirculeren zet, verplaats je het vocht in je auto alleen maar, terwijl jouw zweten en ademen nog meer vocht veroorzaakt. Laat verse, droge lucht naar binnen en je werkt het vocht naar buiten.

Aangezien de zomer in volle gang is, wil jij in topvorm zijn. Men’s Health helpt je in de vorm van workouts die je stofwisseling een serieuze schop onder z’n kont geven en pittige recepten die ervoor zorgen dat je abs tevoorschijn komen. Over topvorm gesproken: Wesley Sneijder siert onze cover. Hij vertelt je hoe hij fitter werd dan ooit.
Niet alleen jij geniet van de zon, warmte en avontuur in een ver oord. Ook ziekmakende bacteriën voelen zich er senang. Net als vele virussen en parasieten. Gebruik je verstand en voorkom diarree, etterende wonden of erger.
Ondanks het touwtje dat de meeste zwembroeken op hun plaats houdt, is het absoluut geen kwestie van one size fits all.
Verwen je autolak tot hij weer de allure van de showroom heeft.
Haal een kanjer binnen: met deze tips ben je sneller klaar met het daadwerkelijke binnenhengelen van zo’n flinke jongen dan met het vertellen van sterke verhalen erover.
De vakantie gaat naar verre oorden? Met een beetje voorbereiding, NASA-style, kun je veel tegen een jetlag doen. Geen alcohol drinken op 10 km hoogte bijvoorbeeld.