Geen beslagen ruiten meer

Lifestyle

Niemand heeft autoruiten krabben als hobby. Zo voorkom je dat je ook de ruiten aan de bínnenkant moet ontijzen.

Voorkom nattigheid
De oorzaak van beslagen ramen is de vochtige lucht in je auto. Als de temperatuur daalt kan de lucht het vocht niet vasthouden en zet het grootste deel zich af tegen je ramen. Voorkom dus dat er extra H2O de auto binnenkomt. Schudt natte paraplus goed uit en leg ze in de kofferbak, net als je bezwete sportkleding. Ligt er veel sneeuw? Ga zitten en klop je schoenen goed uit voordat je je benen de auto intrekt.
Maak je ramen schoon
Je wast vaak de buitenkant van je auto, maar de binnenkant heeft ook geregeld een poetsbeurt nodig. Vuil geeft vocht houvast waardoor je ruiten makkelijk beslaan.
Niet vegen
Je eerste reactie is het vegen van de ruiten als ze beslagen zijn, maar het enige wat je doet is het verplaatsen van vocht van je ruit naar het stuk stof dat je erlangs haalt, zonder dat je het uit de auto haalt. Stap je een auto in, veeg dan niet de ruiten, maar zet de blower op vol vermogen op je ramen gericht.
Trek verse lucht naar binnen
Als je de airco op recirculeren zet, verplaats je het vocht in je auto alleen maar, terwijl jouw zweten en ademen nog meer vocht veroorzaakt. Laat verse, droge lucht naar binnen en je werkt het vocht naar buiten.

Ben je het zat onder je parasol te liggen en vanaf het strand te kijken naar de lol die iedereen heeft op het water? Man up! Sta op, klop het zand van je zwemshort en maak je klaar voor de meest spectaculaire zomer van je leven.
Lees waarom dit nummer niet mag ontbreken in je koffer.
Je hoeft geen Richard Branson of Felix Baumgartner te heten om de avonturier uit te hangen. Trotseer extreme condities, push jezelf tot buitenmenselijke prestaties of geniet op een bijzondere manier van de grootsheid van de natuur. Welke grootste thrills moeten op de bucket list van iedere amateuravonturier?
De kans dat jij een gebruikte auto koopt is vier keer zo groot als dat je een nieuwe aanschaft. Maar hoe breng je de aankoop van een occasion tot een goed einde?
Sta je chronisch rood? Zo doe je daar wat aan.
Van die etterbakjes die op hun negende al complete encyclopedieën hebben verslonden – we waren er vroeger niet dol op op het schoolplein. Maar soms komen ze heel ver. En worden ze heel rijk. En doen ze heel veel goed voor de mensheid. Dan worden ze een echte Men's Held. 14 lessen die we kunnen leren van Bill Gates.