Dit zijn volgens onderzoek de slechtste banen die je kunt hebben

Lifestyle

Blijkbaar heb je het zo slecht nog niet. 

Misschien heb je geen droomjob, maar het kan altijd erger. Career Cast onderzocht welke 200 banen het meest verschrikkelijk zijn. In het onderzoek keken ze naar werkomgeving, het inkomen, het salaris, doorgroeimogelijkheden en het stressniveau. Dit is de top 10 van meest vreselijke banen:

1. Journalist - De oplages van kranten en tijdschriften dalen nog steeds en daarmee ook de doorgroeimogelijkheden - om over de kans op ontslag nog maar niet te beginnen. 

>> Drukke baan en toch ripped zijn? Het kan > 

2. Houthakker - In het digitale tijdperk is papier steeds minder van belang. Kun jij je bijvoorbeeld nog herinneren dat je een telefoongids in handen had? Houthakkers merken deze daling aan de houtverkoop en hebben ook nog eens erg gevaarlijk en stressvol werk. 

3. Tv-producent - Deze baan staat op nummer 3 door de lage salarissen en het hoge stressgehalte.

4. Disc jockeys - Lekker he, zo'n Spotify playlist? Daar denken DJ's alleen heel anders over. Op een paar uitschieters na, is bij de radio werken bepaald geen vetpot. 

5.Militair - Het leger staat op nummer 5 door het hoge stressgehalte en de lage salarissen. Het leger heeft zelfs het allerhoogste stressgehalte van alle banen op de lijst. 'Werken bij Defensie. Je moet het maar kunnen'. 

>> Fit als een militair met deze training > 

6. Ongediertebestrijder - Het werken met ongedierte, samen met de lage salarissen, zorgt ervoor dat deze baan op nummer 6 staat. 

7. Verkoopmedewerker - Deze baan heeft veel doorgroeimogelijkheden. Toch zorgen lage salarissen en andere dagelijkse problemen waar verkopers mee moeten dealen ervoor dat deze baan op nummer 7 staat.

8. Marketingmedewerker - Het hoge salaris kon niet voorkomen dat deze baan niet op de lijst kwam. Deze baan kent namelijk steeds minder doorgroeimogelijkheden, maar wel heel veel stress. 

9. Taxichauffeur - Deze baan zorgt voor heel erg veel stress en kan gevaarlijk zijn. Dit in combinatie met de concurrentie van diensten als Uber, maakt het geen pretje om taxichauffeur te zijn.

10. Brandweerman - Levensbedreigende situaties zijn dit vak niet vreemd. Dit zorgt natuurlijk voor veel stress. Tegenwoordig wordt een groot gedeelte van het bluswerk door vrijwilligers gedaan. 

Via Esquire.nl 

Zo maak je de beste herinneringen met je bro's for life. Hoeveel kunnen jullie er al afstrepen?
Van Ibiza tot Bali, we vertellen je precies of je het geld snel bij elkaar hebt. 
"Ik heb mijn trainer de afgelopen 3 maanden meer gebeld en geappt dan mijn eigen vrouw."