De Netflix-docu 'Born Strong' is een must see voor elke powerlifter

Lifestyle

Het verhaal van Eddie Hall, Brian Shaw, Hafþór Júlíus Björnsson en Arnold Schwarzenegger. 

"In the history of the world there have been strong men, and it doesn't matter how civilized we became - we always admired power." Op deze manier opent Arnold Schwarzenegger het verhaal over deze "monsters", zoals hij ze noemt. 

50621950
pixel_

Met monsters bedoelt hij niemand minder dan Eddie Hall, Brian Shaw en Hafþór Júlíus Björnsson. Deze drie heren offeren hun leven en hun lichaam op voor deze waanzinnige sport. Stuk voor stuk wegen ze daarom ook ruim 180 kilo schoon aan de haak, en trainen in deze docu voor het recht om zich na de ArnoldStrongman Classic de sterkste man op aarde te mogen noemen. Alles wat ze doen, gebeurt daarom ook met oog op sterker worden. Wat eten ze? Hoe trainen ze? Hoe gaat hun omgeving met ze om? Op al deze vragen krijg je antwoord gedurende 1 uur en 25 minuten. 

"Het gaat maar door, snap je? Net als een koe graas je de hele dag door," zegt Eddie Hall. "Van het moment dat je wakker wordt, tot je moet slapen heb ik altijd iets in m'n hand. Als je niet genoeg eet is de Stromgman niets voor jou."

Ja, als je een harde les over toewijding zoekt, dan raden we je deze docu zeker aan. Op IMdB scoort hij zelfs een keurige 7,3. 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Padel lijkt op tennis, maar dan anders. Kom er achter of dit iets is voor jou.
Wees gerust: het wordt voorlopig alleen maar beter, toch?
Het enige dat je hoeft te doen is je zeven vrienden op te trommelen, een skihelm op te zetten en tussen december en april paraat te staan.
Van ijshockey tot voetbal, en van basketball tot boksen; bij het verschijnen van een film over Eddie the Eagle presenteren wij het ultieme sportfilmoverzicht.
Waarom je die twee welverdiende vrije dagen eigenlijk elke week hebt? Wij hebben het antwoord.