De Nederlandse Olivier Richters is verreweg de langste bodybuilder ooit

Lifestyle

2.18m, om precies te zijn. 

Binnen de bodybuildwereld zijn er veel grootheden, maar slechts weinig reuzen. De Nederlandse Olivier Richters is met zijn lengte van 2.18m zonder enige twijfel van GVR-achtige proporties. Niet alleen is hij verreweg de grootste bodybuilder, hij is ook de een-na-langste persoon van Nederland. 

Net als de meeste lange mensen, was Richters van nature ook niet bepaald gespierd. Hij woog 80 kilo toen hij besloot om het roer om te gooien. Binnen een jaar tijd was hij maar liefst 15 kilo zwaarder en begon er eindelijk vorm te komen in zijn lange lichaam. 

 

Martyn-Ford-vs-Olivier-Richters-1024x833

 

“Ik at alles wat los en vast zat," zegt Richters tegen Muscle en Fitness Nederland. "Nadat ik eerst nog eens tien kilo zwaarder werd, kwam ik daarna eigenlijk alleen vet aan. En hoewel ik nu dus 105 kg woog, zag het er eigenlijk nog niet uit.” Na een operatie om zijn ingedeukte borstkast te corrigeren kon het echte werk beginnen. Richters werd aan de hand meegenomen door de Nederlandse bodybuilder Wienand Omta, die hem de fijne kneepjes van de sport leerde. 

Richters maakte veel progressie dankzij de tips en groeide snel uit tot de gespierde reus die hij nu is. Mensen keken hem altijd na vanwege zijn lengte, maar nu vragen ze ook zijn handtekening en willen ze met hem op de foto. Vandaar dat hij zelfs pogingen onderneemt om een acteercarrière op gang te krijgen. 

Toch is hij nog lang niet uitgesport en komt nog steeds aan in spiermassa. "Ik ben nu in 7 jaar, 70 kg aangekomen," zegt hij. "Waar eindigt het?"

Met andere woorden: Laat dit een les voor jullie zijn, lange mannen van Nederland. Als Oliver met zijn 2.18m in spiermassa aan kan komen, dan moet dat jou ook lukken. Size doesn't matter. 

Single mannen opgelet: dit is het bewijs dat je met sporten een stuk verder komt dan met daten.