Waren de gekoelde bierblikken uitverkocht (of te duur) en heb je nu last minute lauw bier ingeslagen? Geen stress, want gelukkig hebben we een aantal supersnelle koelmethodes getest om je lauwe pils in no time om te toveren tot overheerlijke koude biertjes. Als je echt flinke dorst hebt, koop dan bier in blikjes. Doordat de wand van het blik dun is, koelt de inhoud een stuk sneller dan flesjes bier. Voor de tips hieronder hebben we flessenbier gebruikt- dus bierblikjes koelen nóg sneller af. Proost!

Trucs op je bier snel te koelen

Methode 1: Leg de flesjes in de vriezer.
Tijd: 40 minuten
Waarom het werkt: Convectie. De koude lucht verlaagt de temperatuur van de flesjes tot die gelijk is aan die van de omgeving.

Methode 2: Zet ze in een emmer met ijsblokjes.
Tijd: 35 minuten
Waarom het werkt: Conductie. De ijsblokjes die het glas raken brengen de kou beter over dan de lucht eromheen.

Methode 3: Wikkel ze in een natte handdoek en leg ze in de vriezer.
Tijd: 30 minuten
Waarom het werkt: Een groter contactoppervlak. Hoe meer de fles contact maakt met een koud medium, hoe sneller deze afkoelt. Geen natte doek? Gebruik dan nat wc-paper, werkt net zo goed.

Methode 4: Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater.
Tijd: 15 minuten
Waarom het werkt: Hetzelfde procedé als de natte handdoek: meer contactoppervlak = snellere koeling. Op deze manier maak je het contactoppervlak nóg groter.

Methode 5: Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater met zout.
Tijd: 12 minuten
Waarom het werkt: Een lager vriespunt. Het water is kouder omdat zout water pas bij een lagere temperatuur bevriest.

Methode 6: Dompel ze helemaal onder in een emmer ijswater met zout, en roer flink.
Tijd: 7 minuten
Waarom het werkt: Beweging. Zo zorg je ervoor dat het koudste water zich altijd rond de flesjes bevindt, waardoor de warmte sneller wordt verdreven.

Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?