Zorgt jouw gezichsthaar voor een soa?

Gezondheid

Met dank aan zusje Women's Health hebben we hier het (schokkende!) antwoord voor je.

We willen je niet te hard laten schrikken, maar je ongeschoren gezicht kan best wat onhygiënische geheimen verhullen. Hoewel het risico niet heel groot is, kunnen er ziektekiemen in je baardhaar verschuilen die mogelijk herpes, de gevaarlijke staphylokokken of schimmelinfecties kunnen veroorzaken. Bij direct contact tussen deze kiemen en haar gezicht (of down there) kan ze zomaar eindigen met eigen huidproblemen, aldus Debra Jaliman, M.D., een dermatologist in NYC.
 
 
HOE KAN DIT?
Als je je baard niet goed bijhoudt kan het een broedplaats voor ziektes worden. Dat komt gedeeltelijk doordat je ruwe baardharen zweet, lichaamssappen en zelfs etensresten een logeerplek kunnen bieden. Hier worden de microbes geboren die vervolgens op haar huid terecht kunnen komen. Nog een probleem is dat een dikke gezichtsbeharing symptomen van overdraagbare huidziektes kan camoufleren. Als je zelf al niet eens doorhebt dat er een probleem onder je beharing schuilt, hoe moet zij het dan weten?
 
WRATTEN?
We willen er niet voor zorgen dat je direct je baard eraf scheert, maar onthoud het overdragen van wratten en andere bacteriële huidaandoeningen een ander risico is van je baard. Dit kan leiden tot rode open zones, nog een dingetje waar zij liever niet bij in de buurt wil komen.
 
 
NO NEED FOR PANIC
Nogmaals, het is niet nodig om meteen naar een scheermes te grijpen en jezelf te ontdoen van je gezichtsbeharing. Maar met een goede dagelijkse schoonmaakbeurt en het regelmatig checken of er geen rare plekjes onder je baard zitten, zal er waarschijnlijk niets aan de hand zijn en kun je ongestoord je baard laten staan.

Bron: WomensHealthmag.nl

Tijdelijke geheelonthouding is goed voor meer dan alleen je lever.
Omdat je ballen alleen het beste verdienen.
Bonus: er komt geen boerenkool of yogabal aan te pas.