Kun je ooit fit zijn met overgewicht?

Gezondheid

Slanke mensen worden in onze maatschappij vaker geassocieerd met fit zijn dan vollere mensen. Maar is het ook echt zo dat je omvang bepaalt of je fit bent?   

Als we de zwaartekracht even achterwege laten, is het echt niet zo dat wat vollere lichaamsdelen je altijd een achterstand bezorgen. Buikvet kan er inderdaad voor zorgen dat je metabolisme in de war raakt of organen worden geïsoleerd – met alle gevolgen van dien - maar het kan echt totaal onschadelijk vet zijn.

Je kunt namelijk én overgewicht hebben, en nog steeds een gezonder metabolisme hebben dan je huisarts.

Infecties en je cardiovasculaire gesteldheid hebben een grotere invloed op je gezondheid dan je buikomvang. Het aantal zwembandjes dat je om je middel telt, is enkel een signaal. Zolang je er maar van bewust bent of je fit-vet of vet-vet bent, en het visceraal (gevaarlijk) of onderhuids (onschuldig) vet is. Hoe je hier achter komt? De beste manier om hier uitsluitsel over te krijgen, is deze vraag voorleggen aan je huisarts.

Van vervelende verplichting naar genotsmoment.
Wetenschappers kunnen een hoop over je te weten komen en hebben daar maar één druppeltje zweet voor nodig.
Hoeveel calorieën mag je eten op een dag? 2500, zegt het Voedingscentrum. Te vaag, zeggen wij van Men's Health. De energiebehoefte van een kereltje van 160 centimeter dat de hele dag achter de computer zit, is anders dan die van een boom van een kerel die werkt als personal trainer. Gebruik de volgende calculator en bereken jouw precieze caloriebehoefte. 
Vraag het 5 experts, en je krijgt waarschijnlijk 5 verschillende antwoorden.
Zou het je whey-eiwitpoeder kunnen zijn? Deze experts zeggen van wel.