Is dit de oplossing tegen nachtelijk plassen?

Gezondheid

a.k.a. het grootste leed van de nacht.

Een warm bed uit moeten om te plassen, is zo ongeveer het grootste leed van de nachtelijke uren. Alleen een piepend brandalarm roept misschien nog net iets meer irritatie op. Gelukkig zeurt een brandalarm hooguit één keer per jaar, terwijl je blaas soms zelfs meerdere keren per nacht om aandacht roept.  

Nycturie is de naam van dit fenomeen, waar volgens Amerikaans onderzoek ruim 20% van de mannen onder lijdt. Helaas was er altijd weinig aan te doen, behalve niet te veel drinken voor het slapen.

Tot vorige week een nieuwe pil werd goedgekeurd, die een eind maakt aan jou nachtelijke wandelingen. Noctiva is de naam van het nieuwe middel, dat schijnt te werken door de vochtopname van de nieren te stimuleren, resulterend in minder gekletter.  

Onderzoek wijst uit dat het gebruik van Noctiva nachtelijke toiletbezoeken vermindert tot géén of hooguit één keer per nacht. Goed nieuws dus, voor alle spreekwoordelijke kamelen en reigers onder ons.  

Tot slot kan het ook geen kwaad om je gezondheid even te laten checken. Nachtelijk plassen kan namelijk ook een symptoom zijn van bijvoorbeeld diabetes, lever- en prostaatproblemen. Dat zijn geen dingen waarmee je rond moeten blijven lopen. 

“We don't make mistakes. We just have happy accidents.” 
Fitnessgoeroe Arie Boomsma vertelt hoe ook jij heel simpel een gezonde lifestyle kunt opbouwen.
Bij het woord ‘vetpercentage’ wordt al snel gedacht aan gymratten die obsessief proberen onder de 10% te komen. Waar ligt de grens?