Hoe fit ben jij echt? Test het hier

Gezondheid

Deze calculator berekent of je een ijzersterk lichaam hebt, of eigenlijk al bejaard bent.

Je bent zo oud als je je voelt. Toch? Niet per se. Een calculator, ontworpen door de Norwegian University of Science and Technology, berekent je werkelijke leeftijd op basis van (eerlijke) antwoorden die jij geeft op een aantal vragen. Denk aan informatie over je geslacht, lengte, gewicht, buikomvang, hartslag en hoe vaak je sport.

Met deze gegevens heeft de Cardiac Exercise Group de mogelijkheid om  je VO2max te meten: een berekening van hoeveel zuurstof je lichaam kan opnemen. Wetenschappers noemen het ‘de meest precieze tool voor algemene cardiovasculaire conditie’. Het onthult hoe goed de cellen zuurstof kunnen opnemen en in hoeverre de longen en het hart naar de weefsels kunnen transporteren. Doordat de gemiddelde scores per leeftijdsgroep in acht worden genomen, kan de test onze werkelijke leeftijd aangeven. Doe de test hier.

Van vervelende verplichting naar genotsmoment.
Wetenschappers kunnen een hoop over je te weten komen en hebben daar maar één druppeltje zweet voor nodig.
Hoeveel calorieën mag je eten op een dag? 2500, zegt het Voedingscentrum. Te vaag, zeggen wij van Men's Health. De energiebehoefte van een kereltje van 160 centimeter dat de hele dag achter de computer zit, is anders dan die van een boom van een kerel die werkt als personal trainer. Gebruik de volgende calculator en bereken jouw precieze caloriebehoefte. 
Vraag het 5 experts, en je krijgt waarschijnlijk 5 verschillende antwoorden.
Zou het je whey-eiwitpoeder kunnen zijn? Deze experts zeggen van wel.