Er komt een 'sportpil' op de markt, stellen wetenschappers

Gezondheid

Schrik je hiervan? Lees even mee. 

Er komt een nieuwe trainingstijl aan. Je hoeft niet te zweten of naar de sportschool te gaan en je bent er binnen 5 seconden vanaf. Ja echt, de dag is gekomen dat wetenschappers heel dicht bij een grote uitvinding zitten, namelijk de ‘exercise pill’.

Voor je met je ogen rolt, lees even mee. De uitvinding is namelijk hartstikke goed voor duizenden mensen die fysiek niet kunnen sporten, baanbrekend!

“Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Maar, als ze dat niet kunnen, is het alsnog niet gezond om veel stil te zitten. Daarom ontwikkelen we dit nieuwe medicijn”, zegt Ronald Evans van Salk Institute tegen The Washington Post. Evans is bioloog en hoofdonderzoeker, het brein achter de nieuwe ontwikkeling en testen van de pil. Verder legt hij uit dat deze pil niet is gemaakt voor luie mensen die ‘m willen nemen ter vervanging van gewoon sporten of om atleten medisch te ondersteunen.

En hoewel er weinig gedaan kan worden tegen misbruik van deze pil in de sportwereld, zijn de mogelijke voordelen voor miljoenen mensen van over de hele wereld een stuk belangrijker dan mensen die ‘m nemen omdat ze gewoon lui zijn en het niet echt nodig hebben. Het doel van het medicijn is een chemische reactive te veroorzaken in het lichaam van mensen die niet kunnen sporten om welke reden dan ook. In elk geval genoeg om het effect van sporten na te bootsen en aandoeningen zoals spieratrofie tegen te gaan.

Op dit moment wordt de pil nog uitgebreid getest, maar als het een succesvolle zaak blijft, zullen mensen met ziektes zoals Parkinson en Huntington of verlammingen er enorm op vooruitgaan. En daar staan wij 100 procent achter.

 


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
“We don't make mistakes. We just have happy accidents.” 
Fitnessgoeroe Arie Boomsma vertelt hoe ook jij heel simpel een gezonde lifestyle kunt opbouwen.
Bij het woord ‘vetpercentage’ wordt al snel gedacht aan gymratten die obsessief proberen onder de 10% te komen. Waar ligt de grens?