Er is een supercreatine ontwikkeld die 1000 keer sterker is dan normaal

Gezondheid

Als dat geen gains oplevert...

Als je normale creatine al fijn spul vond, dan is Di-acetylcreatine al helemaal next level. Italiaanse neurologen zijn namelijk bezig geweest met het ontwikkelen van een supercreatine (Di-acetylcreatine ethyl), die volgens hen ruim 1000 keer effectiever is dan de normale poedervariant.

Deze supercreatine is bedoeld voor mensen met aandoeningen zoals Creatine transporter defect (CTD), wiens cellen niet in staat zijn om creatine op te nemen. Voor deze groep mensen proberen de onderzoekers een creatinesoort te ontwikkelen die geen transporters nodig heeft om in de cellen te belanden - mogelijk zou Di-acetylcreatine hiervoor de oplossing kunnen bieden.

"Di-acetylcreatine-ethyl-ester toont al gunstige voordelen met micromolaire concentraties,” stellen de onderzoekers. Met andere woorden: Di-acetylcreatine is veel sterker (1000 maal zelfs) dan normale creatine.

Gerelateerd: Creatine gebruiken? Dit zijn de feiten en fabels

De grote vraag is nu of sporters ook iets aan deze supercreatine kunnen hebben. Volgens de Italianen is het onderzoek nog volop gaande, maar de eerste resultaten voor mensen met CTD zijn veelbelovend. Veel later zal pas blijken of deze creatine daadwerkelijk geschikt is voor de consumentenmarkt. Er is immers een grote kans dat goedje op de dopinglijst gaat eindigen, of dat het überhaupt niet goed is voor je gezondheid.

Tijd zal het leren.


Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?
Last van je pols, arm, nek, schouders of andere lichaamsdelen? Het kan hieraan liggen.
Zo, is deze informatie toch een partij prettig!
Knoop deze negen tips in je oren wanneer je wat gewicht kwijt wilt raken.
Last van verstoppingen? Don’t worry, met het juiste eten heb jij je stoelgang zo weer op orde.
Problemen met inslapen zijn verleden tijd na deze militaire truc om te ontspannen.