Dit was het nieuws (op het gebied van gezondheid)

Gezondheid

We analyseerden verschillende onderzoeken en kwamen tot deze conclusies.

 

Kotsen en wiet roken gaan hand in hand

We kunnen ’t niet mooier maken dan het is. Iets dat ‘cannabinoïde hyperemesis syndroom’ heet, of CHS, zorgt dat je misselijk wordt. Het syndroom zorgt dat gebruikers die chronisch en veel cannabis roken, chronische buikpijn kunnen krijgen inclusief overgeven. Zelfs zo erg, dat ze naar de EHBO moeten en een hete douche moeten nemen om de symptomen te verminderen. Waarom dit precies gebeurt, weten experts niet.

Je kunt je slechte baas de schuld geven van je eigen slechte gedrag

Het slechte gedrag van je baas kan z’n weerslag op je hebben: mensen die voor iemand werken die psychopatische of narcistisch gedrag vertonen, komen sneller in ongewenste situaties terecht die hun werk negatief beïnvloeden, volgens onderzoekers van de University of Manchester Business School.

Anderen helpen geeft je eigen hersenen een boost

Je tijd doorbrengen met vrijwilligerswerk doen, kan je hersenen beschermen tijdens het ouder worden. Mensen die meer tijd doorbrengen met bepaalde maatschappelijke groepen, hebben betere cognitieve vaardigheden op hun 50e dan mensen die hun tijd met andere activiteiten doorbrengen, stelt nieuw onderzoek in BMC Psychology. De onderzoekers denken dat vrijwilligerswerk op de een of andere manier de neuroplasticiteit positief beïnvloedt.

Veilig skiën is belangrijk

Als je een van de mannen bent die direct de bergen in trekt wanneer het eerste sneeuwvlokje is aangekondigd, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen om te zorgen dat je veilig blijft. Dit is inclusief zonnebrandcrème dragen – ja, je wordt nog steeds blootgesteld aan schadelijke Uv-stralen, al is het nog zo koud en bewolkt – een zonnebril of goggles opzetten en verschillende lagen kleding over elkaar heen dragen – het liefst waterdicht.

Drink je een weg naar je (sociale) gezondheid

Je wekelijkse kroegavonden brengen voordelen met zich mee. Sociale drinkers hebben vaak meer vrienden voor emotionele steun achter de hand, stelt een nieuw Engels onderzoek. Alcohol kan de afgifte van endorfine stimuleren, die helpt om sociale banden aan te sterken. Het kan ook je fysieke gestel beschermen: hoe eenzamer je bent, hoe groter de kans dat je last krijgt van kwaaltjes en ziektes. Happy hour is dus mooi meegenomen.

We hebben alle antwoorden voor je klaarliggen.Volg je Men's Health al op Facebook en Instagram?"}" data-sheets-userformat="{"2":6578,"4":[null,2,16777215],"7":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":[null,0]},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"8":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":[null,0]},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"10":2,"11":0,"14":[null,2,0],"15":"Verdana"}"><hr> Volg je Men's Health al op <a href="https://www.facebook.com/menshealthnl/" title="" target="_blank">Facebook</a> en <a href="https://www.instagram.com/menshealthnl/" title="" target="_blank">Instagram</a>?<hr>
Zo kun je genezen, als voorkomen niet meer mogelijk is.
Misschien valt het allemaal wel mee.
Kleine aanpassingen voor groots resultaat.